Яка довідка потрібна для підтвердження відстрочки?

Згідно новим законом.,Яка довідка потрібна для підтвердження відстрочки, яка форма? Дружина має 3 групу по зору , та параліч руки. В законі сказано при наявності в дружини 3 групи інвалідності та онкології ,розлади психіки та паралітичних станів... а от чим цe підтвердити?
22.04.2024 16:08 202

Консультація виконавця

Галина Токмач
Юрист Мирноград
У сервісі: 4 роки
133 відгука (133 +) (0 -)
Консультацій: 462
Топ 3 спеціалізації:
  • Трудове право
  • Військове право
  • Цивільне право

Добрий день!

Законом про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, який набере чинності 18 травня 2024 року, передбачено наступне  (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3633-IX#Text):

"12) які мають дружину (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю III групи, встановленої внаслідок онкологічного захворювання, відсутності кінцівок (кінцівки), кистей рук (кисті руки), стоп ніг (стопи ноги), одного з парних органів, або за наявності у особи з інвалідністю III групи онкологічного захворювання, психічного розладу, церебрального паралічу або інших паралітичних синдромів;"...

На жаль, ні цим Законом, ні іншими нормативно-правовими актами не визначено перелік документів, які потрібно надати в ТЦК для підтвердження відповідної обставини.

Якби у вашої дружини інвалідність III групи була встановлена внаслідок онкологічного захворювання або відсутності кінцівок (кінцівки), кистей рук (кисті руки), стоп ніг (стопи ноги), одного з парних органів, то в даному випадку достатньо було подати в ТЦК довідку до акту огляду МСЕК, в якій зазначено групу та причину інвалідності. Однак, Ви пишите, що у вашої дружини інвалідність по зору. 

Тому я так розумію, у зв'язку з паралічем руки Вас цікавить наступне "за наявності у особи з інвалідністю III групи інших паралітичних синдромів". У такому випадку окрім документа про інвалідність потрібно також мати документ про наявність у вашої дружини іншого паралітичного синдрому, тобто паралічу верхньої кінцівки.

Враховуючи, що законодавством не визначено, який документ повинен подаватися в ТЦК для підтвердження наявності такого синдрому, на мою думку, це можуть бути: 

1) ВИПИСКА із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (Форма № 027/о)

2) КОНСУЛЬТАЦІЙНИЙ ВИСНОВОК СПЕЦІАЛІСТА (Форма № 028/о)

Пишіть, якщо виникнуть питання.

Всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram