Чи потрібно проходити ВЛК якщо є підстави для відстрочки?

Якщо батько інвалід 1-й группи та за висновком МСЕК потребує постійного догляду, мати пенсіонер 60 років, тоб то за законом не працездатна, але працює на мінімальній з/п, а син єдиний в сім`ї, має він право на відстрочку?

Якщо він має право на відстрочку, наприклад оформивши постійний догляд за батьком інвалідом, то йому потрібно проходити ВЛК щоб йому надали відстрочку по 9-му абзацу 1-го пункту 23 статті нового закону 10499?

Та чи має він право на відстрочку по 13-му абзацу 1-го пункту 23 статті без оформлення догляду? (При цьому доводити утримання не є мождивим в судовому порядку). Якщо так, то знову ж таки чи потрібно проходити ВЛК? Та які повинні бути докази щоб отримати відтрочку по цоьму пункту? Чи краще зразу займатися підготовкою доказів по 9-тому абзацу?

Взагалі цікавить, чи потрібно проходити ВЛК наприклад коли маєш право на відсрочку по п.1 абзацу 9 чи по 13 абзацу ст. 23 про відрочку від мобілізації нового закону 10499?

Та чи встановлено це обов`язкове проходження ВЛК якимись правовими нормативними актами, чи є для цого у ТЦК законні підстави?

Якщо у ТЦК не має законних підствав змушувати проходити ВЛК для того хто має право на відсрочку п.1 абзацу 9-му та 13-му ст. 23 про мобілізацію нового закону 10499, як тоді діяти?

Чи можна відмовитись від проходження ВЛК на законній підставі посилаючись наприклад саттю 19 Конституіі України де вказано що ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Чи на якіхось інших законних підстав можливо відмовитись від проходження ВЛК! Бажано не в судовому порядку!

Та взагалі, як і що треба робити чоб отримати відстрочку без проходження ВЛК, який алгоритм, план дій?

24.04.2024 18:32 Відповіли 4
Якщо подобається, тисни кнопку
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram