Повторне влк переїзд отримання військового документа

Повторне влк переїзд отримання військового документ

Добрий день. В мене зараз виникла така ситуація:

Пішов до тцк стати на облік та оновити спеціальність військову для підприємства для бронювання (мав на руках листа щодо можливості бронювання - я працівник енергетики). Пройшов влк - годний до служби хоча мав купу діагнозів підтверджених. Воєнком листа з підприємства про можливість бронювання не захотів читати. Відповів треба бронь. Видали мобілізаційну повістку. Результатів влк не видали. Військовий квиток не видали а показали тільки тимчасове посвідчення і його не видали на руки. В дату прибуття по повістці знаходився на стаціонарному лікуванні. Довідку супруга віднесла до тцк то її реєструвати відмовились. Після виписки до тцк не ходив так як додалися проблеми зі спиною. Приблизно через 20 днів госпіталізувався до нейрохірургії та зробив операцію на хребті. Транпендикулярна фіксація на 6 гвинтів та дискетомія. До тцк пішла супруга з випискою та зформували листа- повідомлення на воєнкома з інформацією. З його слів треба прийти написати заяву на повторне влк.

Питання:

1. можливе проходження повторного післяоперації влк за іншою адресою при моєму переїзді в інше місто? Я маю статус ВПО

2. Яким чином можливо отримати військовий документ для бронювання

3. Якщо я сам прийду до тцк чи можуть мені вручити наступну повістку якщо я після операції і знаходжусь на лікарняному амбулаторно.

4. При відмові видавати документ чи в праві я їхати в інше місто та ставати на облік

Дякую

26.04.2024 17:59 147

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
741 відгук (740 +) (1 -)
Консультацій: 1875
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

Можливість бронювання - це ще не бронювання.  у вас на руках немає військово-облікового документу, але  це не завадить вашому підприємству  включити вас до списків на бронювання (за умови що у вас на руках є копія тимчасового посвідчення). Якщо немає навіть копії - пишіть заяву в ТЦК про видачу тимчасового посвідчення. 

Але так як вам зробили операцію, то у відповідності до статті 65 Розкладу хвороб (Стани після перенесених гострих, загострення хронічних хвороб кістково-м’язової системи і сполучної тканини, хірургічного лікування) : Тимчасово непридатні. Потребують лікування, відпустки, звільнення тощо.

У відповідності до пункту 3.8. Положення про військово-лякарську експертизу, Після закінчення медичного обстеження під час мобілізації ВЛК виносить щодо військовозобов’язаного одну із таких постанов:
- "Придатний до військової служби";
- "Непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку";
- "Обмежено придатний до військової служби";
- "Тимчасово непридатний до військової служби" (з вказанням дати повторного огляду).

Постанова ВЛК оформлюється довідкою ВЛК у двох примірниках, яка дійсна протягом одного року з дня медичного огляду. Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про тимчасову непридатність або непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку підлягає затвердженню штатною ВЛК. Копія довідки видається особі, яка пройшла медичний огляд.

Отже, вас повинні визнати тимчасово непридатним з зазначенням дати повторного огляду, та видати копію довідки ВЛК. При цьому вам також зобов'язані видати тимчасове посвідчення. Якщо відмовлять у видачі - дзвонити на гарячу лінію Міністерства оборони України за тел. 0-800-50-04-42, чітко і детально пояснити всю ситуацію.

Додаткові телефони за посиланням на сайті Міністерства оборони України: https://www.mil.gov.ua/kontakti/garyacha-liniya.html

Ваш дзвінок зареєструють, назвуть номер звернення. Запишіть його. Через деякий час (узгоджений при реєстрації скарги) передзвоніть, назвіть номер свого звернення і дізнаєтесь про результати розгляду скарги. Також можна подати письмову скаргу на електронну пошту Міністерства оборони: zvernmou@post.mil.gov.ua

За час дії вашої тимчасової непридатності Ви повинні встигнути оформити бронювання. Алгоритм бронювання знають на вашому підприємстві.

Ви пишете:

- можливе проходження повторного післяоперації влк за іншою адресою при моєму переїзді в інше місто? - Ви повинні проходити ВЛК за місцем проживання як ВПО. Переїзд в іншу місцевість з дозволу ТЦК. Тому в більшості випадків військкомати відмовляють у проведенні ВЛК тим особам, які на обліку в іншому ТЦК.

- Якщо я сам прийду до тцк чи можуть мені вручити наступну повістку якщо я після операції і знаходжусь на лікарняному амбулаторно - у вас післяопереаційний період. Це стаття 65. Тому теоретично -так, можливо все. Але з точки зору законності - вам не повинні вручити повістку.

Як діяти в таких ситуаціях - поясню більш детально, але не тут. Пишіть або на пошту ddmitr@ukr.net або по телефону.

З повагою, Дмитро Дончак. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram