Відсрочка 2гр ін догляд

Доброго дня! Дружина військовозобовязаного
Наразі 3 гр інв.( інв з дитинства, опорно рух апарат) в декреті + дитина 1р, Цікавить алгоритм дій для відстрочки від призову. На даний час в чоловіка є бронь мінекономіки(до 25травня +1м подовження за якимось рішенням для всіх) влк пройшов(частокво придатний) і данні в тцк заніс( сказали за документами прийти 29го травня) чи видадуть бойову повістку не знаю, таак само чи затвердить фірма наступну бронь( вимога до наступної броні оновлені данні з тцк)
У мене є 100% право на отримання 2гр інвалідності після оперативного втручання(операція запланована на середину літа, протезування)
Цікавлять мої дії якшо чоловіка мобілізують, або якшо в нього продовжиться на пів року бронь. Який пакет документів мати, чи звертатись в суд чи на лкк щоб він фізично піклувався про нас з дитиною.
Мій батько працює 55 років(фізично не зможе доглядати, стан здоровя плачевний)
Моя мама 54 роки непрацює(з 50 років пенсіонерка, як мати дитини інваліда, тобто мене) відмовляється словесно( причина "нема здоров`я") і не має умов в себе(водопостачання і каналізації, живе за містом)
Є сестра військовослужбовець(на службі)
Більше ніхто не може опікуватись нами.
Прописка з чоловіком в різних містах, моя в місті біля маминого села в чоловіка прописка за 70 км.
Які документи мати, який алгоритм дій, дякую!

18.05.2024 18:34 226

Консультація виконавця

Галина Токмач
Юрист Мирноград
У сервісі: 5 років
165 відгуків (165 +) (0 -)
Консультацій: 559
Топ 3 спеціалізації:
  • Трудове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Добрий день!

1)Наразі 3 гр інв.( інв з дитинства, опорно рух апарат) в декреті - право на відстрочку є у військовозобов'язаних, які мають дружину (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю III групи, встановленої внаслідок онкологічного захворювання, відсутності кінцівок (кінцівки), кистей рук (кисті руки), стоп ніг (стопи ноги), одного з парних органів, або за наявності у особи з інвалідністю III групи онкологічного захворювання, психічного розладу, церебрального паралічу або інших паралітичних синдромів.

З наведеної Вами інформації (III група інвалідності по опорно-руховому апарату) права на відстрочку у вашого чоловіка немає. 

2) На даний час в чоловіка є бронь мінекономіки(до 25травня +1м подовження за якимось рішенням для всіх) влк пройшов(частокво придатний) і данні в тцк заніс( сказали за документами прийти 29го травня) - постановою № 516 КМУ продовжив автоматично на один місяць строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов'язаним відповідними рішеннями Мінекономіки згідно з постановою №76, які не закінчилися на 7 травня. Отже, у вашого чоловіка відстрочка діє 25 червня.

За якими документами він повинен прийти?

Чи вручали йому повістку на 29 травня?

3) Цікавлять мої дії якшо чоловіка мобілізують, або якшо в нього продовжиться на пів року бронь. Який пакет документів мати, чи звертатись в суд чи на лкк щоб він фізично піклувався про нас з дитиною. - якщо чоловіка мобілізують, а Вам потім встановлять II групу інвалідності, то він буде мати право на звільнення з військової служби лише за умови, що Ви потребуватимете постійного догляду згідно рішення МСЕК чи ЛКК.

Якщо ж чоловіку знову оформлять/продовжать бронь, то потрібно буде подати в ТЦК клопотання від роботодавця щодо оформлення відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та витяг із наказу Мінекономіки про бронювання.

Без броні самостійно (без врученої повістки) до ТЦК краще не йти. Оскільки є ризик бути мобілізованим.

Якщо буде потрібна допомога, звертайтеся через пряме питання на сайті або пишіть на пошту gallina.tokmach.82@gmail.com

Всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram