Влк

Доброго дня! В кінці минулого року я проходив ВЛК і був визнаний обмежено придатним по багатьом статтям, а саме 39б, 51б, 52б, так як було погіршення стану здоров`я в на початку 2024 року, я написав відповідну заяву і додав до неї відповідні медичні документи, після цього був направлений ВЛК вищого рівня так як мені пояснили що я вже не можу проходити ту комісію яка була в прошлому році.
Пройшовши обласну ВЛК рішення не отримував і яке остаточне рішення мені невідоме, на всі мої звернення до обласного ТЦК сприводу отримання висновку, отримував тільки відписки в яких не зазначалося ні остаточне рішення комісії і не було самого рішення комісії. На сьогоднішній день мене відправили на повторну ВЛК так як я обмежено придатний.
Питання мої полягають в тому: по-перше де я тепер повинен проходити на нищому чи на вищому півні ВЛК?
По-друге чи я можу отримати відстрочку за станом здоров`я по статті 56 наказу 402 так маю невиліковну хворобу, а саме неспецифічний виразковій коліт в стадії загострення?
07.07.2024 19:15 334

Консультація виконавця

Юрій і Ольга Лещук
Юрист Київ
У сервісі: 6 місяців
18 відгуків (18 +) (0 -)
Консультацій: 65

Добрий вечір!

Відповідно до п. 3.1. Наказу МО України № 402 медичний огляд військовозобов’язаних проводиться за рішенням керівників ТЦК та СП ВЛК ТЦК та СП на збірних пунктах районних (міських) ТЦК та СП або за місцем провадження медичної практики у закладах охорони здоров’я комунальної або державної форми власності лікарями, які включаються до складу ВЛК ТЦК та СП.

В п. 3.8. зазначено, якщо в стані здоров’я військовозобов’язаного, за його зверненням або висновками лікарів закладу охорони здоров’я виникли зміни, то за направленням керівника ТЦК та СП проводиться повторний медичний огляд з метою визначення ступеня придатності до військової служби.

В свою чергу в п. 72 Постанови КМ України № 560 передбачено, що у разі незгоди громадянина з рішенням ВЛК при районному (міському) ТЦК та СП на підставі його заяви громадянин направляється для проходження ВЛК при обласному (Київському та Севастопольському міському) ТЦК та СП.

З урахуванням зазначеного при повторному вашому зверненню щодо погіршення стану здоров'я вас повинні були направити на ВЛК при районному (міському) ТЦК та СП (там де ви проходили в кінці 2023 року ВЛК).

На ВЛК при обласному ТЦК вас могли направити у зв'язку з вашим оскарженням рішення районного (міського) ВЛК.

Чому вас направили на проходження ВЛК при обласному ТЦК невідомо.

Щодо ваших питань:

де я тепер повинен проходити на нижчому чи на вищому рівні ВЛК?

Як зазначено в п 3.2. Наказу МО України № 402 - повторний медичний огляд військовозобов’язаних проводиться ВЛК районних, міських ТЦК та СП.

Ви повинні проходити ВЛК при районному (міському) ТЦК (нижчому рівні), оскільки вас ТЦК направляє на повторний медичний огляд відповідно до ЗУ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист».

 

чи я можу отримати відстрочку за станом здоров`я по статті 56 наказу 402 так маю невиліковну хворобу, а саме неспецифічний виразковій коліт в стадії загострення?

Стаття 56 передбачає стани після перенесених гострих, загострення хронічних захворювань органів травлення та їх хірургічного лікування.

Дана стаття передбачає відновлюваний період після оперативного лікування.

Для отримання відстрочки за даною статтею вам необхідно надати до ВЛК медичні документи (історію хвороби, виписку з стаціонару, заключення, висновок) про те, що у вас було (є) загострення та вам необхідне лікування або потрібен відновлюваний період після лікування.

Також в поясненнях до ст. 52 зазначено, що у разі рецидиву захворювання або відмови від хірургічного лікування постанова приймається за пунктом «а» чи «б».

Якщо у вас рецидив захворювання (протягом року лікувались стаціонарно 2 та більше разів) у вас можуть бути підстави для визнання вас непридатним до військової служби (ст. 52 «а»).  

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram