Про відшкодування збитку при ДТП

Чи можна ремонтувати автомобіль до винесення рішення суду про стягнення матеріального збитку з винуватця, при наявності висновку судового експерта, замовленого потерпілою стороною? Огляд автомобіля проводився в присутності експерта страхової і винуватця ДТП

09.07.2024 08:40 156

Консультація виконавця

Неля Романенко
Юрист
У сервісі: 1 рік
77 відгуків (77 +) (0 -)
Консультацій: 234
Топ 3 спеціалізації:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго дня!

Може виникнути ситуація, при якій винуватець ДТП буде заперечувати матеріальні збитки, які будуть встановлені експертом. Але при цьому винуватцю ДТП потрібно буде довести інший (тобто менший) розмір матеріальних збитків, для чого потрібно за власні кошти замовити експертизу. 

Подібна ситуація можлива, як правило, при наявності грубих помилок попередньої експертизи, що зустрічається в судовій практиці не часто.

Однак, Ви можете сміливо робити ремонт транспортного засобу, оскільки ушкодження автомобіля вже зафіксовані експертом, чого буде достатньо навіть при проблемних випадках - незгоді винуватця ДТП з матеріальними збитками. 

Такої фіксації буде достатньо для проведення додаткової (комісійної) оцінки матеріальних збитків.

Враховуйте, що Ви також можете не погодитись з висновком експерта щодо оцінки матеріальних збитків, для чого можете замовити іншу експертизу.

Судом враховуються аргументи і доводи кожної зі сторін процесу щодо неправомірності експертного висновку, такі доводи мають бути підтверджені іншим експертним висновком. При цьому, суд бере до уваги кожен експертний висновок, надає їм оцінку і приймає рішення. 

Якщо ДТП кваліфіковане як адміністративне правопорушення, то повторні експертизи зі сторони винуватця ДТП у подібних випадках зустрічаються рідко. 

Якщо у Вас будуть додаткові запитання - прошу напишіть мені у будь-який месенджер 073. 171 07.56

Буду вдячна за відгук на даному сайті! Успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram