Не можу зареєструвати повідомлення КІК.

Добрий день. Прошу допомогти зареєструвати повідомлення КІК. Постійно приходить квитанція про відмову. А саме: Податковий документ не відповідає затвердженому наказом Міндоходів України електронному формату, а саме: помилка XML: Опис помилки - рядок 1. Поле найменування повинне бути заповненим.
-рядок 1. поле податковий номер /серія та номер паспорта. Вже кілька разів по різному формувала не має ніяких результатів.

13.07.2024 18:52 170

Консультація виконавця

7 відгуків (7 +) (0 -)
Консультацій: 33
Топ 3 спеціалізації:
  • Аудиторські послуги
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право

Ви не приклали чернетку, як Ви заповнювали Повідомлення. Але найчастіше неприймання пов'язано з особливотями заповнення радків 14, 15 Повідомлення.

ДПС додатково роз'яснила (https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/768706.html):

"Відповідно до алгоритму арифметично-логічної перевірки даних Повідомлення у розд. ІІІ «Інформація щодо набуття/відчуження частки в іноземній юридичній особі» всі рядки є обов’язковими для заповнення і можуть містити цифри і літери, як українські так і латинські.

Таким чином, при заповненні поля рядка 12.3 «опосередковане володіння», у разі якщо розмір опосередкованого володіння становить нуль відсотків, у полі рядків 14 та 15 доцільно зазначити: «інформація відсутня», що свідчить про відсутність інформації".

Перевірте у себе, як Ви заповнили ці рядки.

Також перевірте правильність складання повідомлення згідно загального алгоритму, презентованому ДПС: 

https://tax.gov.ua/diyalnist-/transfertne-tsinoutvorennya-ta-mijnarodne-opodatkuvannya/kontrolovani-inozemni-kompanii/prezentatsiyni-materiali/673049.html

Якщо ці дії не допоможуть, прошу надіслати Ваш варіант заповненого повідомлення та квитанції на мій e-mail:

kvv@auditior.od.ua

Нагадую, що згідно Закон України від 09.05.2024 № 3706-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану»,  з 1 січня 2022 року та протягом дії воєнного стану в Україні, та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано до платників податків не застосовуються штрафні санкції за неподачу або несвоєчасну подачу Повідомлення про КІК.

________________

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram