Могут ли забрать мою 1/5 часть квартиры если я не обновил данные по воинскому учету и не плачу штраф?

Могут ли забрать/арестовать/как-либо отяготить мою 1/5 часть квартиры (которая принадлежит мне по закону) если я не обновил данные по воинскому учету и не плачу штраф по этому поводу?
14.08.2024 13:57 234

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Адвокат Київ
У сервісі: 4 роки
795 відгуків (794 +) (1 -)
Консультацій: 2031
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день. 

За неоновлення даних встановлено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 17000 до 25500 грн. Але один тільки факт неоновлення даних ще не означає, що Ви повинні сплатити штраф: для початку, ТЦК повинні винести постанову про накладення штрафу, і при цьому "вкластися" в тримісячний строк з моменту вчинення правопорушення. Отже, якщо до 17 жовтня ТЦК не винесе постанову, то і штрафу не буде. 

Якщо ж постанова буде винесена вчасно, і Ви не сплатите штраф, то матеріали справи будуть передані до Державної виконавчої служби (ДВС), яка в свою чергу відкриє виконавче провадження. При цьому можуть бути заблоковані ваші картки, а якщо працюєте офіційно, то будуть стягувати по 20% з зарплати. 

При відкритті виконавчого провадження Ви автоматично потрапляєте в єдиний реєстр боржників. Перебування в цьому реєстрі означає фактичний арешт вашого майна, адже жоден нотаріус не зареєструє угоду (договір дарування, договір купівлі-продажу). Це навіть без винесення постанови про арешт майна. 

Щодо відчуження вашої частки в квартирі: теоретично це можливо, але на практиці потрібно виконати дуже багато умов. По-перше, ваш борг повинен перевищувати 20 мінімальних зарплат, що на сьогодні становить 160тис.грн. По-друге, заборонено відчужувати єдине житло боржника. Тобто якщо Ви проживаєте і прописані в цій квартирі, в якій володієте часткою, і більше немає іншого житла, то відчуження заборонене.

Якщо щось незрозуміло або залишилися питання- пишіть на пошту ddmitr@ukr.net  або телефонуйте 0505459070

З повагою, Дмитро Дончак. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram