Розлучення

Дружина знаходиться на окупованій території, звʼязок з нею не підтримую, чи можна результативно оформити через додаток Дія, якщо так то як, якщо ні то які мої дії та який пакет документів потрібен для цього що стосується дружини

29.08.2024 10:05 103

Консультація виконавця

Неля Романенко
Юрист
У сервісі: 1 рік
78 відгуків (78 +) (0 -)
Консультацій: 240
Топ 3 спеціалізації:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго дня!

Ви можете розірвати шлюб, не дивлячись на місцезнаходження дружини.

Якщо у Вас немає дітей - Ви не можете у досудовому порядку вирішити дане питання через РАЦС, оскільки відсутній зв'язок з дружиною або взагалі її можливість прибути на територію України для подачі спільної заяви у РАЦС (РАЦС розриває шлюб за спільною заявою подружжя тільки у разі відсутності неповнолітніх дітей).

Тому Вам потрібно звернутись до суду.

Перелік документів: Ваш паспорт, код, свідоцтво про шлюб. 

Якщо спільні діти є - свідоцтво про народження дітей. Також потрібна інформація про останнє місце реєстрації дружини, податковий код, якщо відомі - номери засобів зв'язку, електронна пошта. 

У разі, якщо податкового коду немає - зазначити відомості про паспорт громадянина України.

Тобто, саме головне - місце реєстрації та податковий код дружини, якщо цього немає - зазначати інші відомі дані про дружину для її подальшої ідентифікації на запит суду. 

Через Дію подати заяву про розірвання шлюбу неможливо. Подати позовну заяву з додатками можна через Електронний суд, але при цьому Вам потрібно надати підтвердження, що позовна заява з додатками надіслати відповідачу (дружині). Тому краще подати відразу 2 копії заяви до суду. 

ЗРАЗОК ЗАЯВИ ПРО РОЗІРВАННЯ ШЛЮБУ:

До Котелевського районного суду Полтавської області
38600, смт Котельва, вул. Полтавський шлях, 235

ПОЗИВАЧ: _________ПІБ__________, ______________ р.н.
місце проживання або перебування: ________(адреса)________
______________________________________________________
___РНОКПП-(реєстраційний номер облікової картки платника
____ податків-ідентифікаційний номер) або дані паспорта______
моб. тел.: ____________________, e-mail ____(за наявності)___

наявний/відсутній кабінет в ЄСІТС Електронний Суд

ВІДПОВІДАЧ: _________ПІБ__________, ____________ р.н.
місце проживання або перебування _______(адреса)___________
РНОКПП або дані паспорта _______________________________
моб. тел.: ____________________, e-mail ____________________
                               (якщо такі відомості відомі)

наявний/відсутній кабінет в ЄСІТС Електронний Суд

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА*

про розірвання шлюбу

 

 «___» __________  року між мною та ____(ПІБ відповідача)   укладено шлюб, який зареєстровано___(орган який зареєстрував шлюб)___, за актовим записом №____, що підтверджується свідоцтвом про шлюб серії ____ №____ виданим «___» __________  року.

Від шлюбу маємо дитину _(ПІБ дитини)_, «___»___________ року народження, що підтверджується свідоцтвом про народження серії ____ №____ виданим ___(орган який видав свідоцтво)__«___» _________  року.

Відповідно до довідки №___, виданої __(вказати орган який видав довідку)__«___» _________  року, дитина зареєстрована та проживає зі мною за адресою: _________________.

З __________ року ми з чоловіком не проживаємо разом, наша сім’я перестала існувати. За моїм глибоким переконанням подальшого сенсу підтримувати сімейні відносини немає (вказати причину: Протягом останніх років відповідач зловживає алкогольними напоями, не бере участі у веденні домашнього господарства, не піклується про створення нормальних сімейних стосунків. Постійно виявляє до мене неповагу, вчиняє сварки. Все це призвело до фактичного припинення шлюбних відносин з вини відповідача.

У подальшому я не бажаю продовжувати подружні відносини з відповідачем і бажаю розірвати шлюб, укладений між нами. На примирення та збереження шлюбу з відповідачем не згодна.

Спору щодо поділу спільного сумісного майна подружжя у нас немає. Після розірвання шлюбу дитина буде проживати зі мною.

Відповідно до ч.5 ст.95 ЦПК України копії документів, які додаються до позовної заяви завірені мною ________(ПІБ)_________,оригінали документів знаходяться у мене.

Підтверджую, що мною не було подано іншого позову до того самого відповідача, про той самий предмет та з тих самих підстав.

Згідно з п.9 ч.3 ст. 175 ЦПК України понесені мною судові витрати становлять ___________ (сплата судового збору), що підтверджується квитанцією.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.18, 104, 110, 112 Сімейного Кодексу України, ст.ст. 4, ст.28, 175, 184 Цивільного процесуального кодексу України, -

 ПРОШУ: 

  1. Розірвати шлюб між мною __(ПІБ позивача та дата народження) та ___(ПІБ відповідача та його дата народження)_, зареєстрований «___» ______ року _(орган який зареєстрував шлюбу)_, за актовим записом №___.
  2. Після розірвання шлюбу моє прізвище змінити на дівоче  (__вказати прізвище__) /або вказати (Після розірвання шлюбу залишити мені прізвище ____ вказати прізвище ).
  3. Стягнути з відповідача на мою користь судові витрати по справі (сплачений мною судовий збір).

  ДОДАТКИ:

  1. Копія паспорта позивача;
  2. Копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного номера) позивача;
  3. Копія паспорта відповідача;
  4. Копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного номера) відповідача;
  5. Свідоцтво про шлюб;
  6. Копія свідоцтва про народження дитини;
  7. Довідка з місця проживання позивача (про склад сім’ї);
  8. Документ, що підтверджує сплату судового збору (квитанція);
  9. Копія позовної заяви з додатками для відповідача.

 

«___» __________________ року                             ___________________                         Прізвище, ініціали

                     (дата)                                                                             (підпис)

Суд - за місцем реєстрації відповідача (як правило). Позови про розірвання шлюбу можуть пред’являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача також у разі, якщо на його утриманні є малолітні або неповнолітні діти або якщо він не може за станом здоров’я чи з інших поважних причин виїхати до місця проживання відповідача. За домовленістю подружжя справа може розглядатися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування будь-кого з них.

Судовий збір - за відсутності підстав для звільнення від сплати судового збору, сума дорівнює приблизно 1200 грн. Сплатити можна за реквізитами на сайті відповідного суду перед подачею (відправкою) позовної заяви до суду.

Всі додатки до позовної заяви у виді копій документів необхідно завірити, здійснивши власноручний напис на кожному аркуші копії?

Згідно з оригіналом

Позивач  ______(підпис)____ Ініціали, Прізвище

Дата

Два екземпляри позовної заяви з завіреними додатками необхідно надіслати через Укрпошту до відповідного суду (можна звичайним рекомендованим листом без опису).

Вподальшому Ви сможете відстежувати рух справи у Дії.

Якщо будуть додаткові запитання або Вам буде потрібна допомога у поданні данної заяви - напишіть нам у будь-який мессенджер 073. 151 07 56. Ми ведемо подібні справи від самого початку до кінцевого результату, Вам не потрібно відвідувати суд або складати документи.

Буду вдячна за відгук на даному сайті! Успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram