Народження 3 дитини за кордоном і військомат

Жінка народить 3 дитину в Австрії. Як чоловіку правильно підтвердити цю дитину в Україні і щоб відчепився військомат?

25.01.2023 12:50 591

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 243
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Українські державні органи, в тому числі й органи військового управління визнають лише документи видані компетентиними українськими державними органами.

Державну реєстрацію актів цивільного стану громадян України, які проживають або тимчасово перебувають за кордоном, проводять дипломатичні представництва і консульські установи України. Так, відповідно до Інструкції про порядок реєстрації актів громадянського стану в дипломатичних представництвах та консульських установах України, затвердженої наказом Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України від 23 травня 2001 року № 32/5/101, реєстрація народження дитини провадиться консулом з одночасним визначенням її походження та присвоєнням прізвища, імені та по батькові.

Реєстрація провадиться за місцем народження або за місцем проживання батьків дитини або одного з них за їх письмовою заявою. Заяву про реєстрацію народження дитини батьки або один з них зобов’язані подати невідкладно, але не пізніше одного місяця з дня народження дитини.

Для реєстрації народження дитини слід пред’явити консулу:

– документ медичного закладу про народження дитини;

– паспортні документи, що посвідчують особи батьків (одного з батьків). Якщо документ, який посвідчує особу одного з батьків, з поважних причин не може бути пред’явлений, то відомості про другого з батьків у даному випадку зазначаються на підставі свідоцтва про шлюб. Дані про громадянство та національність в актовому записі про народження та свідоцтві не заповнюються;

– документ, який є підставою внесення відомостей про батька (свідоцтво про шлюб, заява матері, заява батька про визнання батьківства, спільна заява матері та батька дитини, якщо батьки не перебувають у шлюбі, спільна заява матері та її чоловіка про невизнання чоловіка батьком дитини, спільна заява батька дитини та чоловіка, який перебуває у шлюбі з її матір’ю). У разі відсутності свідоцтва про шлюб для внесення відомостей щодо батька дитини, який перебуває у шлюбі з її матір’ю, витребовується копія відповідного актового запису.

Реєстрація народження, а також видача свідоцтва про реєстрацію цього акту цивільного стану проводиться без стягнення консульського збору. За результатами реєстрації цього акту видається свідоцтво про народження.

Саме таке свідоцтво або його копію, завірену в консульстві слід передати батьку в Україну для предьявлення до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Якщо маєте додаткові питання, звертайтесь за телефоном +38-050-301-67-55 (будь-який месенджер).

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку