Призов

Чоловік здійснює постійний догляд за матір‘ю яка того потребує (довідку додаю). Інвалідність не оформлена. Чи має він відстрочку від призову? Що робити в разі вручення повістки?

11.05.2023 08:58 502

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 243
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Чолвік має право на відсрочку від призову на військову службу під час мобілізації на підставі абз. 10 ч. 1 ст. 23 Закону Украни "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію ".

Необхідно заздалегідь зробити два пакети нотаріально завірених копій документів: паспорт чоловіка та його матері, його свідоцтво про народження; довідка про здійснення догляду, довідка лікарської комісії (якщо нотаріус відмовиться завіряти останні два документа, вистачить і звичайних копій).

В разі отримання повістки слід з'явитись до ТЦК та надати ці документи. Обов'язково при цьому направлять для проходження ВЛК, а після надання довідки ВЛК у військово-обліковому документі (скоріш за все це буде тимчасове посвідчення військовозобов'язаного) проставлять відмітку про наявність права на відсрочку з обов'язком з'явитись до ТЦК для оновлення даних через 6 місяців. До початку проходження ВЛК можна подати заяву з додаванням одного пакету документів до канцелярії ТЦК, а в разі відмови примати таку заяву, направити її Укрпоштою цінним листом з описом вкладення. 

Якщо залишились питання,  звертайтесь за телефоном 050-301-67-55 (будь-який мессенджер).

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук. 

Якщо подобається, тисни кнопку