Призов

Чоловік здійснює постійний догляд за матір‘ю яка того потребує (довідку додаю). Інвалідність не оформлена. Чи має він відстрочку від призову? Що робити в разі вручення повістки?

11.05.2023 08:58 492

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 241
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Чолвік має право на відсрочку від призову на військову службу під час мобілізації на підставі абз. 10 ч. 1 ст. 23 Закону Украни "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію ".

Необхідно заздалегідь зробити два пакети нотаріально завірених копій документів: паспорт чоловіка та його матері, його свідоцтво про народження; довідка про здійснення догляду, довідка лікарської комісії (якщо нотаріус відмовиться завіряти останні два документа, вистачить і звичайних копій).

В разі отримання повістки слід з'явитись до ТЦК та надати ці документи. Обов'язково при цьому направлять для проходження ВЛК, а після надання довідки ВЛК у військово-обліковому документі (скоріш за все це буде тимчасове посвідчення військовозобов'язаного) проставлять відмітку про наявність права на відсрочку з обов'язком з'явитись до ТЦК для оновлення даних через 6 місяців. До початку проходження ВЛК можна подати заяву з додаванням одного пакету документів до канцелярії ТЦК, а в разі відмови примати таку заяву, направити її Укрпоштою цінним листом з описом вкладення. 

Якщо залишились питання,  звертайтесь за телефоном 050-301-67-55 (будь-який мессенджер).

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram