Хочуть вручити судове рішення явитися в суд, як поручителя кредиту людини, яку я не знаю

Як доказати, що я не є поручителем якоїсь незнайомої мені людини?
Мені потрібно підписувати це рішення?
Чи потрібно буде йти в суд?
Що з цим робити?

09.06.2023 18:07 660

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
96 відгуків (96 +) (0 -)
Консультацій: 246
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Скоріш за все Вам хочуть вручити повістку про виклик до суду в якості відповідача як поручителя по кредитному договору. Навіть якщо Ви не маєте жодного уявлення та відношення до такого договору та особи-боржника, повістку треба отримувати. Це в жодному разі не буде свідчити про Вашу згоду з позовними вимогами та обов'язок погасити борг. Проте, це надасть можливість детально ознайомитись з матералами справи, безпосередньо з договором поруки, з'ясувати чий підпис (Ваш чи ні) під ним міститься, які ідентифікаційні дані були використані при укладенні договору. Це дозволить вибудувати стратегію захисту: або звертатись до правоохоронних органів з заявою про вчинення відносно Вас кримінального злочину - шахрайства, або вимагати проведення почеркознавчої експертизи з метою доведенні підробки Вашого підпису під договором або інший дієвий спосіб захисту.

Якщо ж Вам намагаються вручити вже прийняте рішення суду, то ситуація дещо складніша, адже треба буде розбиратись за яких обставин (з Вашої вини чи не з Вашої) Ви не були повідомлені про судовий розгляд, але в будь-якому випадку таке рішення слід отримувати, щоб мати повну інформацію про сутність вимог до Вас і знов-таки виробляти стратегію захисту.

Головне, що потрібно усвідомити - отримання судового документа (повістки, рішення чи будь-якого іншого) в жодному разі не свідчитиме про Вашу згоду з його змістом. В той же час свідоме неотримання буде свідчити про належне повідомлення Вас про існування такого документу та в подальшому призведе до негативних наслідків у вигляді прийняття рішень відносно Ваших прав без врахування Вашої думки.

Так, можливо прийдеться приходити в суд, можливо прийдеться звертатись за правової допомогою до адвокат і навіть витрачати якісь кошти задля свого захисту, але такі ситуації, нажаль, трапляються і краще займати активну захисну позицію, щоб уникнути великих неприємностей в подальшому.

Більш детальні поради з Вашого питання можна буде надати, якщо Ви надасте дещо більше інформації щодо обставин справи.

Якщо залишились запитання, звертайтесь за телефоном 050-301-67-55 (будь-який мессенджер)

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку