Хочуть вручити судове рішення явитися в суд, як поручителя кредиту людини, яку я не знаю

Як доказати, що я не є поручителем якоїсь незнайомої мені людини?
Мені потрібно підписувати це рішення?
Чи потрібно буде йти в суд?
Що з цим робити?

09.06.2023 18:07 645

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 242
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Скоріш за все Вам хочуть вручити повістку про виклик до суду в якості відповідача як поручителя по кредитному договору. Навіть якщо Ви не маєте жодного уявлення та відношення до такого договору та особи-боржника, повістку треба отримувати. Це в жодному разі не буде свідчити про Вашу згоду з позовними вимогами та обов'язок погасити борг. Проте, це надасть можливість детально ознайомитись з матералами справи, безпосередньо з договором поруки, з'ясувати чий підпис (Ваш чи ні) під ним міститься, які ідентифікаційні дані були використані при укладенні договору. Це дозволить вибудувати стратегію захисту: або звертатись до правоохоронних органів з заявою про вчинення відносно Вас кримінального злочину - шахрайства, або вимагати проведення почеркознавчої експертизи з метою доведенні підробки Вашого підпису під договором або інший дієвий спосіб захисту.

Якщо ж Вам намагаються вручити вже прийняте рішення суду, то ситуація дещо складніша, адже треба буде розбиратись за яких обставин (з Вашої вини чи не з Вашої) Ви не були повідомлені про судовий розгляд, але в будь-якому випадку таке рішення слід отримувати, щоб мати повну інформацію про сутність вимог до Вас і знов-таки виробляти стратегію захисту.

Головне, що потрібно усвідомити - отримання судового документа (повістки, рішення чи будь-якого іншого) в жодному разі не свідчитиме про Вашу згоду з його змістом. В той же час свідоме неотримання буде свідчити про належне повідомлення Вас про існування такого документу та в подальшому призведе до негативних наслідків у вигляді прийняття рішень відносно Ваших прав без врахування Вашої думки.

Так, можливо прийдеться приходити в суд, можливо прийдеться звертатись за правової допомогою до адвокат і навіть витрачати якісь кошти задля свого захисту, але такі ситуації, нажаль, трапляються і краще займати активну захисну позицію, щоб уникнути великих неприємностей в подальшому.

Більш детальні поради з Вашого питання можна буде надати, якщо Ви надасте дещо більше інформації щодо обставин справи.

Якщо залишились запитання, звертайтесь за телефоном 050-301-67-55 (будь-який мессенджер)

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram