Військомат повістка та лікарняний

Якщо видали повістку зʼявитися з речами, та потум ввдкрили лікарняний, він наразі закритий.
Є термін офіційно, що потрібно одразу на наступний день зʼявитися?
22.07.2024 15:40 414

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
115 відгуків (115 +) (0 -)
Консультацій: 291
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" хвороба є поважною причиною неприбуття громадянина у строк, визначений у повістці (будь-якої). При цьому майте на увазі, що підтверджуючі документи про хворобу повинні бути видані закладом охорони здоров'я державної або комунальної форми власності (документи з приватних лікарень не підійдут).

При цьому, у разі неприбуття громадянин зобов’язаний у найкоротший строк, але не пізніше трьох діб від визначених у повістці дати і часу прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, повідомити про причини неявки шляхом безпосереднього звернення до зазначеного у повістці територіального центру комплектування та соціальної підтримки або в будь-який інший спосіб з подальшим його прибуттям у строк, що не перевищує сім календарних днів.

Якщо читати цю норму буквально, то за будь-яких обставин,незалежно від тривалості лікарняного, громадянин повинен з'явитись до ТЦК не пізніше 10 днів від дати визначеної в повістці за умови повідомлення про неможливість вчасної явки протягом трьох днів. Проте, оскільки факт повідомлення про неможливість явки в будь-який інший спосіб, орім особистої явки не можлвио підтвердити та зафіксувати, то належним способом виконання обов'язку буде самостійна явка до ТЦК та СП протягом семи днів з дати коли відпали причини, що унеможливлювали своєчасну явку (тобто в Вашому випадку протягом 7 днів з дати закриття лікарняного).

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном +38-050-301-67-55 (будь-який мессенджер)

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку