Військомат повістка та лікарняний

Якщо видали повістку зʼявитися з речами, та потум ввдкрили лікарняний, він наразі закритий.
Є термін офіційно, що потрібно одразу на наступний день зʼявитися?
22.07.2024 15:40 397

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
115 відгуків (115 +) (0 -)
Консультацій: 290
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" хвороба є поважною причиною неприбуття громадянина у строк, визначений у повістці (будь-якої). При цьому майте на увазі, що підтверджуючі документи про хворобу повинні бути видані закладом охорони здоров'я державної або комунальної форми власності (документи з приватних лікарень не підійдут).

При цьому, у разі неприбуття громадянин зобов’язаний у найкоротший строк, але не пізніше трьох діб від визначених у повістці дати і часу прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, повідомити про причини неявки шляхом безпосереднього звернення до зазначеного у повістці територіального центру комплектування та соціальної підтримки або в будь-який інший спосіб з подальшим його прибуттям у строк, що не перевищує сім календарних днів.

Якщо читати цю норму буквально, то за будь-яких обставин,незалежно від тривалості лікарняного, громадянин повинен з'явитись до ТЦК не пізніше 10 днів від дати визначеної в повістці за умови повідомлення про неможливість вчасної явки протягом трьох днів. Проте, оскільки факт повідомлення про неможливість явки в будь-який інший спосіб, орім особистої явки не можлвио підтвердити та зафіксувати, то належним способом виконання обов'язку буде самостійна явка до ТЦК та СП протягом семи днів з дати коли відпали причини, що унеможливлювали своєчасну явку (тобто в Вашому випадку протягом 7 днів з дати закриття лікарняного).

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном +38-050-301-67-55 (будь-який мессенджер)

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram