Чи безпечне зараз офіційне працевлаштування

Доброго дня. Мій чоловік вчиться на денній формі, отримує першу освіту, бакалавр. Дані оновив , але ще не звертався до ТЦК за відстрочкою. Наразі йому потрібно офіційно влаштуватися на роботу, найближчим часом. Питання: 1) на який термін зараз дають відстрочку по навчанню? ( бачила рішення і на 3 місяці, і на 1 місяць і на 6 міс)
2) чи не є небезпечним наразі працювати офіційно, в сенсі , ТЦК матимуть можливість швидше знайти чоловіка або надіслати повістки та мобілізувати ?
Дякую

26.07.2024 23:18 381

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
165 відгуків (164 +) (1 -)
Консультацій: 884

Вітаю!

1.

ПОРЯДОК НАДАННЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ ВСТАНОВЛЕНИЙ ПОСТАНОВОЮ КМУ 560.

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 16 травня 2024 р. № 560

ПОРЯДОК

проведення призову громадян на військову службу

під час мобілізації, на особливий період

Надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та її оформлення

56. Відстрочка від призову на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період надається військовозобов’язаним з підстав, визначених статтею 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

57. Для розгляду питань надання військовозобов’язаним відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період при районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (відокремлених відділах) утворюються комісії...

60. Комісія вивчає отримані заяву та підтвердні документи, оцінює законність підстав для надання відстрочки, за потреби готує запити до відповідних органів державної влади для отримання інформації, що підтверджує право заявника на відстрочку, або використовує інформацію з публічних електронних реєстрів.Комісія зобов’язана розглянути отримані на розгляд заяву та документи, що підтверджують право на відстрочку, протягом семи днів з дати надходження, але не пізніше ніж протягом наступного дня від дати отримання інформації на запити до органів державної влади.На підставі розгляду отриманих документів комісія ухвалює рішення про надання або відмову у наданні відстрочки. Рішення комісії оформляється протоколом.Про прийняте комісією рішення повідомляється засобами телефонного, електронного зв’язку або поштою заявнику не пізніше ніж на наступний день після ухвалення такого рішення.У разі позитивного рішення військовозобов’язаному надається довідка із зазначенням строку відстрочки за формою, визначеною у додатку 6.

.....

Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації надається на строк дії відповідних законних підстав, але не більш як на строк проведення мобілізації, встановлений Указом Президента України. У разі продовження строку проведення мобілізації перевірка підстав у військовозобов’язаного на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, крім підстав, зазначених у пункті 2 частини першої, пунктах 345 частини третьої статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, здійснюється за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

......

Для продовження строку дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період військовозобов’язаний з виданням Указу Президента України про продовження строку проведення мобілізації подає (надсилає) на розгляд комісії заяву у паперовій або електронній формі, зокрема, у разі технічної реалізації засобами електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста.

У разі неможливості провести перевірку у військовозобов’язаного підстав для відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів територіальний центр комплектування та соціальної підтримки повідомляє про необхідність надання відповідних підтвердних документів.

ОТЖЕ, ВІДСТРОЧКА НАДАЄТЬСЯ НА СТРОК ДІЇ ВІДПОВІДНИХ ОБСТАВИН (У ВАШОМУ ВИПАДКУ - НАВЧАННЯ).

АЛЕ КОЖЕН РАЗ, КОЛИ УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ  ПРОДОВЖУЄТЬСЯ МОБІЛІЗАЦІЯ, ОСОБА ПОВИННА НАДІСЛАТИ ТЦКСП ЗАЯВУ НА ПОДОВЖЕННЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ. 

2. 

У ВАШОМУ ВИПАДКУ ВАШ ЧОЛОВІК БУДЕ ЗНАХОДИТЬСЯ НА ВІЙСЬКОВОМУ ОБЛІКУ В УНІВЕРСИТЕТІ. 

В РАЗІ ПОТРЕБИ, ТЦКСП МОЖЕ КОМУНІКУВАТИ З ВАШИМ ЧОЛОВІКОМ ЧЕРЕЗ УНІВЕРСИТЕТ.

ОФІЦІЙНА РОБОТА, В ВАШОМУ ВИПАДКУ, НІЯК НЕ ВПЛИНЕ НА МОЖЛИВІСТЬ ТЦКСП ЗНАЙТИ ВАШОГО ЧОЛОВІКА.

НА ПЕРІОД НАВЧАННЯ ВАШ ЧОЛОВІК МАЄ ПРАВО НА ВІДСТРОЧКУ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ 

Якщо подобається, тисни кнопку