Поділ майна після розлучення.

Я наразі перебуваю у шлюбі, але ситуація не стабільна, є ризики, що дружина захоче розлучення. Не треба мені перераховувати, якими законами регулюється це питання, дайте мені тільки рекомендацію щодо наступногою. Я планую укласти договір (який укладається без нотаріального завірення), щоб купити квартиру за власні кошти на розтермінування 2 роки, але оформити квартиру після здачі будинку в експлуатацію планую на свою Маму. Питання! Чи зможе моя дружина у випадку розлучення претендувати на квартиру? Чи безпечніше укладати договр на виплату квартири також на Маму?  

07.05.2020 19:50 1263

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

  Добрий день!


  Майнові права щодо квартири в будинку, який не введений в експлуатацію підлягають поділу, як спільне майно подружжя.


  Дружина може звернутися до суду та довести, що гроші, на які була куплена квартира належали і їй також. Якщо не хочете ділитися цією квартирою, то не ризикуйте, краще щоб платником за договором, а потім і власником була саме Ваша мама.


  Статтею 60 СК України визначено, що майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.


  Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.


  Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram