Чи можна залишати дітей віком 7 і 9 років самих на 2 години ввечері?

В мене двоє дітей, хлопці, 7 і 9 років. Проживаємо в одній квартирі з співмешканцем, зараз виникла ситуація, ми з співмешканцем розірвали свої стосунки, але квартира оформлена 1/2 моя, 1/2його. Живемо як сусіди, до дітей відноситься нормально, не ображає. Після школи діти самі приходять додому, і чекають мене з роботи. Ввечері коли зроблені всі належні справи, я кладу дітей спати, це 21.00 вечора. Сама збираюсь і йду на вечірню пробіжки, відсутня я півтори, дві години максимум.

Співмешканця мама, хоче подати на мене в служби з прав дитини, за не належний догляд за дітьми і що я залишаю їх самих ввечері вдома. Хоче це зробити, за те що розірвала стосунки з її сином(є маразм у людей).

Діти в мене самостійні, самі чекають з роботи, можуть самі поїсти, вміють користуватися побутовими приладами, можуть мені подзвонити, знають, що не можна відчиняти двері без присутності дорослих, навіть знайомим. 

Я хвилююсь, якщо все-таки на мене викличуть службу з захисту дітей. Чи можу я залишити дітей максимум на дві години з 21.00 до 23.00 вечері для заняття спортом, двічі, тричі на тиждень.??? 

09.05.2020 08:06 1659

Консультація виконавця

На сьогоднішній день в Україні немає закону, який забороняє лишати дітей віком до 12 років самих вдома. Це може бути і 3-річна дитина. Проте, батьки повинні подбати про те, щоб дитина навіть залишаючись вдома була в безпеці. А це, у свою чергу, означає, що діти повинні мати належне харчування, місце для відпочинку та дозвілля і в цілому безпечні умови проживання. Якщо ж Ви забезпечуєте їм зазначені вище умови, то жодного покарання служба у справах дітей спільно з поліцією не буде застосовувати. З власного досвіду роботи скажу, що служба у справах дітей втручається у ті сім`ї, де ситуації найкритичніші (мати, батько алкоголіки, знущання над дітьми, залишення в небезпеці і т.д.). Тому в даному випадку Вам немає чого хвилюватись, якщо Ви виконуєте належним чином свої материнські обов`язки.

В разі виникнення у Вас додаткових питань звертайтесь на мою електронну пошту naseko529@gmail.com.

Хай щастить.

З повагою, Олена.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram