Питання до пенсійного фонду.

Добрий вечір,мене знати Загаєцька Уляна Вікторівна.Я мати 4 дітей,в 2005 році я поховала чоловіка,мої діти отримували пенсії по втраті годувальника.Але мій найменший син,2001 року народження,інвалід дитинства, першої групи,підгрупи А.В листопаді30,йому виповнилося 18 років.З цього періоду я не отримувала пенсії.Ми пройшли всі інстанції МСеК,суди, судмедекспертизи.Мене призначили опікуном,я подала документи на продовження пенсії.Чи повинні мені повернути пенсію за цей період часу.Я отримала сьогодні суму за один місяць, травень.

13.05.2020 22:03 1443

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Добрий день!


Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.


Статус "особа з інвалідністю до досягнення 18 років" встановлюється в день надходження до комісії документів виключно після 18 років. Встановлення категорії "особа з інвалідністю до досягнення 18 років " МСЕК особам ще до їх повноліття не передбачено. Коли сину виповнилось 18 років і до проходження МСЕК та висновку, що в нього інвалідність з дитинства пенсію не виплачували бо на це не було підстав у ПФУ. Право на отримання пенсії по втраті годувальника для інваліда з дитинства настало тоді, коли Ви подали усі необхідні документи до ПФУ, тобто, нажаль, за попередні місяці виплати не буде.


Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.


Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram