Релігійне навязуваня дитині, попри згоду матері, після розлучення

Як законо вплинуті на батька дитини (ми розлучені), який є віруючім в організації свідків ієгови, щоб він не навязував синові (5 років) релігійну монополію, так як я проти. Дитина проживає зі мною.

18.05.2020 20:32 1431

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Ст. 155 СК України передбачає, що здійснення батьками своїх прав та виконання обов`язків повинні ґрунтуватися на повазі прав дитини та її гідності. 

Ви можете подати позов про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з дитиною.

Суд може задовольнити позов, якщо Ви доведете, що спосіб виховання батька  не забезпечує необхідного фізичного чи духовного розвитку сина. А саме, своєю поведінкою батько дитини нав`язує їй ту віру, яку сповідує сам, не дивлячись на малий вік дитини на її нерозвинутий кругозір, недостатність пізнань та досвіду щодо релігії та атеїзму. Дії батька негативно впливають на духовний розвиток дитини, можете привести приклади, що син боїться розповідей батька про його релігію, після таких розмов погано спить, стає нервовим чи замкнутим.

В такому позові можете зазначити усі моменти зустрічей батька та сина, які Вас непокоять, наприклад, погане або недостатнє харчування, що негативно впливає на здоров`я сина та його самопочуття.

Долучіть до позову висновки дитячого психолога  (негативний вплив на дитину нав’язування релігії) та лікаря (необхідність правильно харчування дитини).

Таким чином, суд може задовольнити Ваш позов та визначити спосіб участі у вихованні та спілкуванні батька з сином, у Вашій присутності, у визначені дні та часи за умови забезпечення батьком необхідного духовного фізичного та морального розвитку дитини.

Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.

Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram