41, военный билет (кафедра), нужно выписаться из квартиры. призовут ли меня? как избежать?

дано: военный билет (военная кафедра, не служил), офицер запаса, 41 год, прописан в киеве, на военном учете в киеве.квартиру, в которой прописан продают, из нее нужно выписаться. нового адреса прописки пока нет.


вопрос: 1. могу ли я сняться с учета в военкомате, не предоставляя нового адреса прописки?


2. могут ли меня призвать?


3. как выписаться, чтобы это было с минимальными последствиями и без необходимости служить?

29.05.2020 13:02 1416

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
726 відгуків (725 +) (1 -)
Консультацій: 1846
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.


По порядку, на всі запитання:


1. Для того, щоб Вас виписали, потрібно знятися з обліку в воєнкоматі за старою пропискою. Воєнкомат знімає з обліку, якщо Ви покажете копію права власності на квартиру, що знаходиться поза межами цього воєнкомату. Вам втдають довідку, з цією довідкою йдете в ЦНАП, Вас виписують. Що робити, якщо немає нової квартири:є два варіанти. Перший - показуєте копію права власності квартири, що належить Вашим батькам, або іншим близьким родичам, і кажете що будете жити у них. Але не у всіх воєнкоматах зможуть так виписати. Тоді другий варіант: складаєте з кимось із своїх знайомих (родичів) договір оренди квартири. Копію договору приносите в воєнкомат. На підставі такого документу воєнкомат знімає Вас з обліку і видає довідку для ЦНАПа. Перед отриманням довідки, Вас зобов'яжуть пройти медкомісію. Це не для того, щоб забрати в армію - така процедура. Маю досвід, бо сам не так давно міняв прописку:) Процедура медогляду займає в Києві від 30 хв. до 1,5год. і відбувається прямо в воєнкоматі.


2. Щодо призову: офіцери запасу до 43 років можуть бути призвані на службу на строк до 18 місяців. Але! Після того, як пройдете медогляд, Вас не заберуть. Спочатку ваша карточка з свіжим медоглядом буде передана до атестаційної комісії, а потім вже комісія буде визначатися: кого із офіцерів запасу викликати на службу. Тепер переходимо до самого цікавого питання.


3. Після отримання довідки про зняття з обліку йдете в ЦНАП, виписуєтесь. Після цього Ви повинні стати на облік в новому воєнкоматі. Але Ви не стаєте на облік. Ви через місяць пишете лист власнику квартири, з яким заключали договір оренди квартири. Лист надсилаєте йому по пошті. В листі просите розірвати договір оренди, бо терміново переїжджаєте на нове місце проживання (куди - не вказуєте). Якщо з нового або з старого воєнкомату прийде повістка, то власник квартири покаже цей лист з конвертом і скаже, що Ви тут вже не живете. Про ваше місцезнаходження йому нічого не відомо. Таким чином, знімаєте з себе кримінальну відповідальність за ухилення від призову. А в 43 роки йдете в новий воєнкомат, платите 170 грн. штраф за несвоєчасне повідомлення про прописку.


Якщо залишились запитання, пишіть на ел. пошту ddmitr@ukr.net


З повагою, Димтро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram