Ухожу на пенсию

Добрый день. Пришол час и я решил уйти на пенсию. Прослужил 23 года в войсках из которых 800 дней в АТО (ООС), кроме того имею 3,6 года гражданского стажа. Общался с "товарищем", и на вопрос посчетают ли мне эти 800 дней в стаж пенсии как день за три, ответ был - НЕТ. Вот если бы я прослужил бы 25 лет в войсках то пересчет был бы. Это новшество, с его слов, прийшло совсем недавно. Хотелось бы узнать верно ли мне объяснил "товарищ", и, если да,то каким документом это регламентировано. СЛАВА УКРАИНЕ!!!


т.0979149298 Вячеслав

06.06.2020 16:23 1598

Консультація виконавця

Микола Лях
Юрист
У сервісі: 5 років
125 відгуків (122 +) (3 -)
Консультацій: 287

Доброго вечера! Уважаемый Вячеслав. Сожалею, но Ваш «товарищ» прав. Он Вам все верно объяснил. Дело в том, что такое возможно было бы, если бы в Украине было объявлено военное положение. А так, пенсионный фонд ссылается на Постановление Кабинета Министров Украины «Про порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейським, співробітникам Служби судової охорони та членам їхніх сімей» от 17 июля 1992 года № 393, в последней редакции от 22 мая 2019 года.


В абзаце первом пункта первого записано - 1. Установить, что для назначения пенсий за вислугу лет в соответствии с Законом  Украины «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейським, співробітникам Служби судової охорони, особам, , до вислуги років зараховуються:


 



  1. До вислуги років для призначення пенсій особам, зазначеним в абзаці першому пункту 1 цієї постанови, зараховується на пільгових умовах:


а) один місяць служби за три місяці: 


участь у бойових діях у воєнний час;


  


Также “Расчет 1 месяц за 3” не применяется при начислении обычной пенсии по возрасту. Для выхода на пенсию необходимо быть старше 60 лет и иметь минимум 15 лет страхового стажа.


 Отже маємо, те що маємо.


  С уважением Николай Лях

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Вячеслав
    Вячеслав
    3 роки
    Консультацiя № 11453
    Ухожу на пенсию

    Очень помогли, спасибо.

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram