Алименты на ребенка, если дочка с живёт с родителями по очереди.

От меня ушла жена, забрала дочь 3 года. От ребенка я не отказываюсь, а наоборот забираю ее на 3-4 дня каждую неделю. С июня договорились вообще неделя на неделю. 

Когда дочь у меня, естественно я ее обеспечиваю питанием, покупаю игрушки, оплачиваю развлечения. Также на мне лекарства в случае необходимости, покупаю обувь, одежду.

Бывшей жене выплачиваю 2500 грн алиментов, по договренности. В связи с чем у меня возникает вопрос: если ребенок живет с нами по очереди и я ее обеспечиаваю, должен ли я вообще платить кому-то деньги? 

П.с. жена работает, живет с мужчиной у которого имеется недвижимость и машина. (Возможно  это имеет значение)

Если будет суд, какие у меня шансы на решение не выплачивать деньги бывшей жене, а продолжать просто обеспечивать ребенка?

16.06.2020 08:50 1503

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Місце проживання дитини встановлене судом може бути лише одне, а періодичне проживання дитини то з матір’ю, то з батьком не передбачене законодавством.

Аліменти отримує та сторона, з якою проживає дитина.

Зменшити розмір аліментів можна за домовленістю, добровільно та самостійно можна  визначити порядок сплати аліментів на дитину шляхом укладення відповідного договору, який підлягає нотаріальному посвідченню, або через суд.

Ч. 1 ст. 192 СК України передбачає, що розмір аліментів, визначений за рішенням суду або за домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров`я когось із них та в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Тобто, відповідь на Ваше питання наступна - розмір аліментів у разі наявності спору про їх розмір визначає суд з урахуванням багатьох чинників.

Якщо у Вас не вийде домовитись з колишньою дружиною, Ви можете звернутися до суду за захистом своїх прав, шанси є.

Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.

Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram