Ліквідація ФОП на спрощеній системі оподаткування (єдиний податок) через сайт "Дія" - це просто, але в Електронному кабінеті закрити ФОП неможливо.

В мене склалась така ситуація... Побачив в інтернеті рекламу, що ФОП реєструється та закривається за 2 хвилини. Я вирішив спробувати зареєструвати, щоб перевірити як це працює, але ще ніякої діяльності не веду. Зайшов на сайт "Дія" відкрив ФОП 13.07.20 р. по спрощеній системі оподаткування 3 групи, а 15.07.20 р. вже його закрив. Але тепер не можу ніяк ліквідувати його у "Електронному кабінеті" податкової... Ніде нема детальної інформації як це робити саме в кабінеті для третьої групи, ще й для ФОПу яке діяло 2 дні. Будь ласка, дуже Вас прошу надайте інформацію послідовних кроків, що натискати у кабінеті. Я так розумію, що треба сплатити єдиний внесок, в якому розмірі? За місяць чи за картал в моєму випадку? Які треба подати звіти саме в мойому випадку і як правильно заповнити?

17.07.2020 23:36 1708

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
739 відгуків (738 +) (1 -)
Консультацій: 1869
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

1. Для 3 групи необхідно сплатити єдиний податок за поточний квартал. Третя група платить не фіксовану суму єдиного податку, а 5% від обороту (доходу).

2. Необхідно заповнити декларацію зі сплати єдиного податку за квартал, в якому був припинений ФОП. 

3. Заплатити ЄСВ за липень.

4. Подати заяву про припинення ФОП в електронній формі через персональний кабінет на сайті "он-лайн будинок юстиції": https://online.minjust.gov.ua/ Для цього потрібно мати електронний цифровий підпис і зареєструватися на сайті.

5. Саме головне - в Електронному кабінеті закрити ФОП неможливо! Або он-лайн будинок юстиції, або додаток "Дія". Враховуючи все це, мені не зовсім зрозуміло - Ви вже закрили ФОП через додаток "Дія"? Якщо так, то більше нічого робити не потрібно. Заява про закриття ФОП автоматично надсилається до держреєстратора. Її розгляд здійснюється протягом трьох робочих днів з моменту отримання. Тому, якщо закрили ФОП через додаток 15 липня, то лише сьогодні держреєстратор має право прийняти рішення. Інформацію моніторьте на сайті Мін`юсту-безкоштовний запит-пошук в реєстрі юр.осіб та ФОПів. Там має з`явитися запис "припинено".  в Електронному кабінеті податкової такий запис буде набагато пізніше.

Отже: якщо закрили ФОП через Дію, то моніторьте себе на сайті мінюсту. Якщо не закривали в Дії, можете зробити це на сайті "он-лайн будинок юстиції". Кроки 1,2,3 можна зробити і після закриття. Також потім потрібно подати заяву в податкову про припинення ФОП.

Продублюю на електронну пошту.

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram