Як зареєструвати автомобільний причеп (немає на нього документів)?

Мене цікавить таке питання. В мене є автомобільний причеп німецького виробництва, 1967 р.в.  Є бірка з серійним номером , вагою, важкопідйомністю. Але немає на нього документів, тобто техпаспорта і державних номерних знаків. Чи можу я його зареєструвати в ДАІ, якщо так, то яка процедура реєстрації?

16.08.2020 20:14 1396

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
245 відгуків (244 +) (1 -)
Консультацій: 789
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Стосовно Вашого питання повідомляємо наступне.

Якщо причеп ніколи не був зареєстрований та немає на нього документів, його можна "легалізувати", якщо дотримано всіх технічних норм а саме:

- Габарити Вашого причепа не повинні перевищувати максимально допустимі норми – довжина 800 см, ширина – 255 см. Загальна довжина автопоїзда (причеп разом з автомобілем) не повинна перевищувати 18.35 м.

Максимальна повна маса причепа до 750 кг категорія В (легкий причеп, гальма не обов’язкові), від 750 кг до 3500 кг – категорія Е (інерційні гальма).

- Справна електропроводка,

- Зйомні частини причепа (амортизатори, замок і т.д.) повинні бути надійно закріплені.

Маса причепа не повинна перевищувати повної маси автомобіля.

Водіям транспортних засобів категорій В, С1, С, D1 і D дозволяється керувати транспортними засобами з причепом, дозволена максимальна маса якого перевищує 750 кілограмів. При цьому водіям транспортних засобів категорії В дозволяється керувати такими засобами з причепом, дозволена максимальна маса якого перевищує 750 кілограмів, але не перевищує маси автомобіля без навантаження, і загальна дозволена максимальна маса такого транспортного засобу і причепа не перевищує 3500 кілограмів.

До керування транспортними засобами категорій С1, С, D1 і D з причепами, повна маса яких становить більш як 750 кілограмів і загальна дозволена максимальна маса такого транспортного засобу і причепа перевищує 3500 кілограмів, а також зчепленими автобусами допускаються водії, які мають право на керування транспортними засобами категорій С1Е, СЕ, D1E і DE.

Щоб зареєструвати причіп необхідно звернутись до найбільш зручного для Вас регіонального сервісного центру МВС з наступними документами:

- підтверджуючі правомірність придбання транспортного засобу;

- заява;

- документи, що посвідчують особу;

- реєстраційні картки платника податку покупця;

- сертифікат відповідності (та його копія, якщо це перша реєстрація ТЗ);

- квитанція про сплату за надані послуги.

Зазначене питання, зокрема,  регулюється Порядком державної реєстрації (перереєстрації), зняття з облікуавтомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів,марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів https://www.kmu.gov.ua/npas/243224360

Якщо У Вас є додаткові питання - звертайтесь 

Успіхів Вам! 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram