Як звільнитись на випробовувальному терміні?

Я хочу звільнитись по сімейних обставинах. Працюю кредитним фахівцем в банку 3 тижні. В мене випробовувальний термін 3 місяці і мені каже начальство,що я не можу звільнитись поки я на випробовувальному терміні. Що можна в цьому випадку зробити ?

09.09.2020 10:57 1105

Консультація виконавця

Галина Токмач
Юрист Мирноград
У сервісі: 4 роки
132 відгука (132 +) (0 -)
Консультацій: 449
Топ 3 спеціалізації:
  • Трудове право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. Звільнитись ви маєте право, оскільки в період випробування на працівників поширюється законодавство про працю (ч. 2 ст. 26 КЗпП України).


А отже згідно ст. 38 Кодексу законів про працю України ви маєте право подати заяву про звільнення за власним бажанням за два тижні.


Є і поважні причини звільнення в строк, в який просить працівник. Це (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною-інвалідом; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або інвалідом I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин) (ст. 38 КЗпП).


Заяву про звільнення можна надіслати поштою рекомендованим листом та в самій заяві попросити, щоб саму трудову книжку, оформлену належним чином, вам надіслали на пошту.


В день звільнення з вами потрібні згідно ст. 116 КЗпП провести повний розрахунок.


Як потрібна буде допомога у складанні заяви на звільнення, звертайтесь на мою електронну почту gallina.tokmach.82@ukr.net


З повагою, юрист Галина Токмач

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram