Не зареєстрована податкова накладна із ставкою 0 %, а тут починається перевірка по бюджетному відшкодуванню ПДВ, що робити?

Не зареєстрована податкова накладна на послугу з міжнародного перевезення вантажу за ставкою 0%.

Завтра розпочинається позапланова документальна перевірка по бюджетному відшкодуванню ПДВ.

Якщо ж сьогодні відправити ПН на реєстрацію, вона зареєструється завтра зранку, то який штраф буде:  згідно п. 120-1.1  - 2 % обсягу постачання (без ПДВ), але не більше 1020 грн, чи можуть (мають право) податківці застосувати штраф згідно п. 120-1.2 – 5%? Так як на цей момент нема ППР, реєстрація ПН під час перевірки можлива чи ні?! А от уточнюючий розрахунок на виправлення помилок до ПДВ-декларацію сьогодні (у неділю вихідний день) подати можна, прийметься, видно що помилку виявили та намагалися виправити самостійно.

25.10.2020 11:05 2386

Консультація виконавця

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
У сервісі: 5 років
59 відгуків (59 +) (0 -)
Консультацій: 213
Топ 3 спеціалізації:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

Згідно п. 52 прим. 1 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ протягом періоду з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) не застосовуються санкції за не реєстрацію (несвоєчасну) реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Тобто, у Вашому випадку, якщо Ви відправите ПН на реєстарцію зараз, то, якщо порушення сталося після початку дії карантину, то жодного штрафу НЕ БУДЕ, якщо ж порушення сталося ДО 1 березня 2020, то буде штраф згідно  п. 120 прим. 1.1 ПКУ.

З повагою, аудитор, Бутник І.М.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram