стажування спеціаліста 1 категорії. прийняття чи переведення

Добрий день. Потрібна ваша допомога, чи првильний у нас  алгорітм дій? секретар с/р прошла стажування 2 тижня на посаду спец І кат. и достроково склала повноваження 29.10, як правильно написати розпорядження 30.10.2020 про прийняття  на посаду, що пройшла стажуваннячи чи  перевести на посаду , що пройшла стажування  та достроково склала повноваження секретаря с/р 

28.10.2020 09:32 1091

Консультація виконавця

Доброго дня!


Враховуючи останні зміни, внесені в чинне законодавство України та зважаючи на зазначені Вами обставини повідомляю наступне.


В даному випадку використати варіант саме «переведення» - не можна. Адже ст. 3 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" визначає 3 види посад в ОМС:


1) виборні, на які особи обираються на місцевих виборах;


2) виборні, на які особи обираються чи затверджуються відповідною радою;


3) посади, на які особи призначаються сільським, селищним, міським головою, головою районної, районної у місті, обласної ради на конкурсній основі чи за іншою процедурою, передбаченою законодавством України.


 Відповідно до ст. 10 цього ж Закону прийняття на службу в органи місцевого самоврядування здійснюється на посаду секретаря ради шляхом обрання радою. На посади керівників відділів, управлінь та інших працівників органів місцевого самоврядування - шляхом призначення відповідним головою на конкурсній основі.


Таким чином, очевидно, що посада секретаря ради є виборною, на яку особа обирається радою із числа її депутатів, а посада спеціаліста 1 категорії є невиборною посадою, на яку особи призначаються відповідним головою на конкурсній основі. Тож, спочатку мають бути припинені повноваження цієї особи як секретаря ради на підставі ст. 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а потім можливе її прийняття на будь-яку посаду в ОТГ, у тому числі на спеціаліста 1 категорії. Отже, доцільно буде підготувати проєкт розпорядження про прийняття на посаду спеціаліста 1 категорії особи, як такої, що успішно пройшла стажування.


В разі виникнення у Вас додаткових питань, звертайтесь на ел. адресу: naseko529@gmail.com


Будьте здорові! Хай щастить!


З повагою, Олена.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram