Перепродаж кредиту під час досудового розслідування

Доброго вечора. На мене шахраї взяли кредит онлайн в МФО. Відкрите кримінальне провадження за ст 190 ч 1. Мфо наданий витяг з ЄРДР. Але МФО не припинило нараховувати відсотки і перепродало кредит разом з відсотками факторинговій компанії. Яка стаття якого закону вказує на незаконність таких дій Мфо під час досудового розслідування? Чи треба надавати витяг з ЄРДР також факторинговій компанії?

23.11.2020 14:15 1158

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
711 відгуків (710 +) (1 -)
Консультацій: 1819
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий вечір.


Відкриття кримінального провадження не означає, що справу вже вирішено і з Вас зняли цей кредит. Тому, нажаль, МФО має повне право вважати цей кредит дійсним. Але розуміючи, що грошей від Вас вони навряд чи дочекаються, МФО перепродали кредит факторинговій компанії. Можете надати фактору копію витягу з ЄРДР, але так само вони мають право і вимагати від Вас погашення боргу, і навіть подати на Вас до суду. Хоча, швидше за все, подадуть документи нотаріусу, той вчинить виконавчий напис, на підставі якого приватний виконавець відкриє виконавче провадження і або заблокує Ваші рахунки, або в разі якщо Ви офіційно працевлаштовані, почне стягувати 20% з кожної зарплати. Але тоді вже Ви маєте право подати до суд позов - або про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про скасування постанови про відкриття виконавчого провадження.


Щодо закриття кредиту, то про це можна буде говорити лише після закінчення досудового розслідування. Якщо будуть питання - пишіть на ddmitr@ukr.net або телефон 050-545-90-70


З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram