Членство у ФГ - право членів на майно фермерського господарства

Добрий день! У мене виникли певні питання стосовно прав членів на майно фермерського господарства. Детальний опис питання міститься в прикріплених файлах. Не треба мені перераховувати, якими законами регулюється це питання, дайте мені рекомендації.

14.12.2020 13:00 1092

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
750 відгуків (749 +) (1 -)
Консультацій: 1900
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.


По порядку:


1. Що отримає член ФГ при виході: частку майна, відповідно до свого внеску. Частку якого майна можна отримати: це як актив так і пасив. Тобто враховується будівлі, споруди, право корустування землею, грошові кошти - сума внесків, яка обліковується на рахунку, і нерозподілений прибуток. Але поряд з цим також враховується заборгованість перед іншими особами, кредити в банку. Майно (будівлі, гроші, право користування землею, сільгосптехніка) все це переводиться в гроші і вираховується загальна сума. Мінус кредити, заборгованість. От і буде сума, від якої член ФГ має право отримати 33,3%. Юрист правильно сказав що майно юр. особи не може бути відчуженим членом господарства, але він не доказав Вам, що просто вираховується вартість цього майна.


2. Ви маєте право прописати в статуті тільки процедуру виходу з ФГ, а не перераховувати, що отримає член при виході з ФГ. Щоб там не було написано в Статуті - член ФГ завжди має право отримати свою частку майна.  Приберете норму про частку майна - отримаєте судовий позов, і любий суд задовольнить вимоги члена ФГ на майно.


3. Згідно Вашого Статуту (п.п 10.2.1 та 10.2.2), можете.


Якщо подобається, тисни кнопку
  • Дякую за консультацію! Є одне уточнення: 1. Що отримає член ФГ при виході: частку майна, відповідно до свого внеску. (внески робилися не при засновуванні у 2000, а лише у 2017 , і виходить , що буде розразовуватися частка придбаного майна після 2017?) Я відрно зрозумів?

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram