Преждевременное расторжение контракта

Я подписала контракт . Условия контракта, что я три года занимаюсь ребенком нанимателя. Заработная плата за весь период контракта выплатилась в день его подписания. Возможно ли преждевременно расторгнуть такой контракт и чем это мне грозит?

14.12.2020 17:25 962

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1600
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. Відповідно до цивільного законодавства зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін якщо інше не передбачено договором. Якщо договір передбачає одностороннє розірвання договору на вимогу однієї із сторін,з визначених договором підстав, то такий договір може бути розірваний в будь-який визначений договорм час. Якщо такого права жодній із сторін договором не надано, то його можна розірвати в судовому порядку з підстав порушення стороною умов договору або істотної зміни обставин, яким сторона,  яка вимагає розірвання керувалась при укладенні договору. 
(Ст.652,653 Цивільного кодексу України)


При цьому наслідком розірвання договору є припинення зобов'язань сторін за договором.


Необхідно звернути увагу, що якщо договір розривається не напідставі рішення суду то сторона яка вимагає розірвання договору не має права вимагати повернення того що було передане на виконання умов договору, в вашому випадку не має права вимагати повернення сплачених коштів. 


Якщо розірвання здійснюється на підставі рішення суду то сторона яка вимагає такого розірвання має право вимагати відшкодування шкоди заподіяної порушенням договору іншою стороною.  


(ч.4,5 ст. 653 Цивільного кодексу України)


Таким чином, навіть якщо вийде розірвати договір то стягнути суму сплачених коштів інша сторона не зможе, а відшкодуванню підлягатиме лише документально підтвердження шкода заподіяна порушенням умов договору, якщо договір розривається з підстав його порушення.   


З повагою адвокат Дайнеко І.А.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram