Працевлаштування за кордоном (Німеччина)

Суть питання така вніс 200євро за бронювання вакансії в компанії працевлаштування за кордоном (Німеччина), компанія go to Germany. Компанія легальна. Поїздка відмінилася, мою зимню поїздку без попередження перенесли на літо. Я відмовився так як не виходить. Гроші говорять що я втрачу нічого не скинуть або їдьте або втрачаєте кошти. Така ситуація була декілька місяців назад але тоді кошти повернули. Зараз якийсь випасалли сертифікат який нікому не потрібно. договір і сертифікат прикріплю

15.12.2020 15:40 1517

Консультація виконавця

Ілля Хромець
Юрист
У сервісі: 4 роки
31 відгук (30 +) (1 -)
Консультацій: 107

Що стосується договору, то додані матеріали містять договір про надання інформаційно-консультаційних послуг, а договору «Про бронювання вакансії в компанії працевлаштування за Кордоном (Німеччина)» у Вас немає, тобто той договір, який Ви хотіли укласти, Ви не укладали взагалі, тобто правочин недійсний.

Що стосується наданих послуг, то, якщо Ви акту про прийняття послуг не підписували, то послуги не прийняті та оплаті не підлягають.

Крім того, варто звернути Вашу увагу на те, що відповідно до частини 12 статті 10 Закону України «Про захист прав споживачів» якщо після укладення договору стане очевидним, що роботи (послуги), зважаючи на їх ціну (вартість) та характеристики або інші обставини, явно не задовольнятимуть інтереси або вимоги споживача, виконавець зобов`язаний негайно повідомити про це споживача.

Виконавець зобов`язаний таким же чином повідомити споживача, якщо вартість робіт (послуг) може істотно зрости, ніж можна було очікувати під час укладення договору.

Споживач має право відмовитися від договору про виконання робіт (надання послуг) без штрафних санкцій з боку виконавця у разі виникнення обставин, передбачених в абзацах першому та другому цієї частини.

Якщо на Вашу вимогу Вам кошти повернули, то фактично всі стосунки між вами припинені.

Виданий вам сертифікат, це фактичне визнання боргу перед Вами, а тому Ви маєте право на його повернення.

Крім того, оскільки «ваш» договір по суті недійсний, оскільки Ви, за наміром, укладали договір про бронювання, а у Вас договори про надання інформаційних послуг, то на місці виконавця доцільніше кошти Вам повернути.

Таким чином, Вам необхідно звернутись з письмовою вимогою про повернення грошових коштів  за послугу, яка Вам по суті не надавалась, з попередженням про те, що в разі невиконання вимоги про повернення коштів Ви можете звернутися до суду та, крім іншого, вимагати відшкодування завданих збитків.

З повагою, Клименок Инна Александровна

(вайбер – 098-777-4076)

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram