Как бороться с коллекторами?

Как с ними бороться? Смогу ли я после них, подать в суд на саму компанию , или это не возможно? Что я с этим могу сделать?  Помогите.

03.01.2021 22:38 1262

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
421 відгук (419 +) (2 -)
Консультацій: 1605
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

В залежності від дій колекторів можна вчинити наступні дії:

1.Якщо ви маєте не виконані підтверджені належними доказами зобов`язання перед колекторами і від вас вимагають їх виконання (з погрозами насильства або заподіяння шкоди здоровою або майну) то звертаєтесь до поліцї з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 355 КК України примушування до виконання цивільно-правових зобов`язань. 

2.Якщо у вас вимагають погашення боргу без достатніх на те підстав то знову звертаємось в поліцію з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 189 КК України Вимагання. 

Щодо позову до колекторів. Як правило, колектори купують право вимоги за зобов`язанням (купують борг) в наслідок чого стають новим кредитором за вашим зобов`язанням. Відповідно до ЦК України боржник має право на претензії до нового кредитора в тому ж обсязі в якому мав право до старого. Тому за наявності підстав для позову ви беззаперечно маєте право його подати. 

Таким чином загальний перелік я описав. В запиті відсутні деталі вашої ситуації тому досить складно визначити та описати конкретну стратегію. За умови надання більше інформацію допоможу розробкою стратегії протидії та її реалізацію. 

З повагою адвокат Дайнеко Ігор. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram