Директор - власник як відправити в карантинну відпустку

На ТОВ Директор( штатний працівник) він же власник цього ТОВ. Як відправити директора у карантинну відпустку і покласти обовязки на власника( це одна і таж особа) Чи можливо таке зробити?

05.01.2021 12:29 1479

Консультація виконавця

Альона Степанишина
Адвокат
У сервісі: 3 роки
20 відгуків (20 +) (0 -)
Консультацій: 117

Доброго дня!


Директор є найманим працівником ТОВ, а тому має право на відпустку. Навіть, якщо в штаті підприємства є всього один працівник – директор, цей факт не позбавляє його права на відпустку (як оплачувану, так і без збереження заробітної плати).


Відпустка оформлюється наказом директора або наказом директора та рішенням загальних зборів учасників / одноосібного учасника ТОВ, якщо такий порядок передбачений Статутом.


Якщо директор є єдиним працівником ТОВ, у період його відпустки підприємство не може здійснювати жодної діяльності.


При цьому можливість покладення обов'язків директора на власника підприємства на період відпустки керівника ТОВ законом не передбачена. 


Власник підприємства може виконувати обов'язки керівника тільки у випадку звільнення директора та відсутності інших найманих працівників. При цьому слід зазначити, що така ситуація може бути визнана контролюючими органами фактичними трудовими відносинами та матиме наслідком донарахування податків та застосування штрафних санкцій.


Якщо директор не є єдиним працівником, виконувати обов'язки директора на час його відпустки може інший працівник, про що видається відповідний наказ та довіреність.



З повагою,


адвокат Альона Степанишина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram