строковий трудовий договір

Доброго вечора. Прошу про допомогу. Після ліквідаціі підприємства звільнені працівники працювали 12 днів до моменту реєстраціі нового підприємства. Як оформити людям стаж на ці дні, чи можна скласти строковий трудовий договір та внести запис до труд. книжки?

20.01.2021 23:38 1108

Консультація виконавця

Микола Лях
Юрист
У сервісі: 5 років
125 відгуків (122 +) (3 -)
Консультацій: 287

Доброго вечора!


  Ліквідація підприємства передбачає цілий ряд процедур, які повинен провести роботодавець.


  Деякі процедури стосовно Вашого питання дивіться нижче. 


    Однією з таких процедур це прийняття  наказу (указу, розпорядження тощо) про ліквідацію підприємства та визначення ліквідаційної комісії чи структурних підрозділів, або осіб, які будуть здійснювати процедуру ліквідації.


   Для тих працівників, які будуть задіяні у заходах по ліквідації підприємства, розроблення та затвердження посадових інструкцій цих осіб, а також визначення розміру оплати їх праці.


    У разі потреби переведення працівників, які будуть задіяні під час ліквідаційної процедури до інших підрозділів, на інші посади згідно з новим штатним розписом


    Формуються списки працівників, яких за умовами чинного законодавства заборонено звільняти навіть при повній ліквідації без надання іншого місця роботи.


     Другою дуже важливою процедурою є попередження працівників за 2 місяці до запланованого звільнення.


      Ті працівники, які повинні були бути працевлаштованими, але для них не знайшлося нового місця роботи протягом 2 місяців до ліквідації підприємства, ще 3 місяці мають отримувати заробітну плату за своїм останнім місцем роботи. Протягом цього часу також проводяться заходи щодо подальшого їх працевлаштування. 


 


       Як бачимо після ліквідації підприємства, робота цього підприємства ще деякий час може продовжуватись.


      Продовжують працювати робітники, які задіяні у процесі ліквідаційної процедури, не звільняються працюють ті працівники, які повинні були бути працевлаштованими, але для них не знайшлося нового місця роботи протягом 2 місяців до ліквідації підприємства. Вони ще три місяці мають отримувати заробітну плату.


      


       Отже варіанти оформлення стажу на ці дні є. Можна, як продовжувати трудовий договір, але для цього треба буде відмінити наказ, яким були звільнені працівники, що задіяні у ліквідаційній процедурі. та створити з цих працівників спеціальний підрозділ, для ліквідаційних процедур. Або укласти з такими працівниками строковий трудовий договір, із внесенням запису у трудові книжки, чи прийняти їх на тимчасову роботу до завершення ліквідаційних процедур. При бажанні роботодавця все можна  зробити, і на законних підставах.  


         У любому випадку робота, яка виконана, повинна бути оплачена, згідно законодавства, із збереженням розміру мінімальної заробітної плати як мінімум, У протилежному випадку у Вас є право, як поскаржитись до Інспекцїї з праці та зайнятості населення, так і позиватись до суду.    


      З повагою Микола Лях   

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram