МОЖЛИВІСТЬ ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО СТАТУТУ ДИТЯЧОЇ ІНФЕКЦІЙНОЇ ЛІКАРНІ З МЕТОЮ ОТРИМАННЯ ДОЗВОЛУ НА ЛІКУВАННЯ БАТЬКІВ ДІТЕЙ, ЯКІ ЗНАХОДЯТЬСЯ НА ЛІКУВАННІ У ЗАКЛАДІ З ТІЄЮ Ж ІНФЕКЦІЙНОЮ ПОТОЛОГІЄЮ

Лікарня надає спеціалізовану медичну допомогу дітям та підліткам, хворим на інфекційні хвороби. З досвіду епідемії кору та пандемії на COVID 19, діти хворіють паралельно з дорослими у сім"ї, і потребують лікування у стаціонарі одночасно. Чи є можливість і яким чином правильно прописати у Статуті закладу цей пункт, щоб було юридично правильно?

02.02.2021 15:19 964

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
721 відгук (720 +) (1 -)
Консультацій: 1896
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.


Так, законодавством не заборонено облаштовувати заклад охорони здоровь'я додатковими відділеннями, профілем , ліжковим фондом тощо,  прямої заборони можливого лікування дітей разом з батьками у разі встановлення однакового діагнозу інфекційного захворювання  та у разі одночасної необхідності госпіталізації членів однієї сім'ї, також немає. 


Ви маєте право внести відповідні зміни в Статуті. Але, для цього, мені необхідно  ознайомитися зі  Статутом , можливо треба внести зміни в інші положення Статуту, щоб він  не втратив цілістність та послідовність, адже один пункт може суперечити іншим положенням Стутуту. 


Надійшлить мені статут закладу на ел адресу marina.bekalo@gmail.com


Поки пропоную таке формулювання: 


Заклад охорони здоров'я надає кваліфіковану та спеціалізовану медичну допомогу дітям до 18 років. Діяльність закладу спрямована на виконання таких завдань:


 - надання екстреної та невідкладної медичної допомоги в умовах стаціонару хворим на інфекційні хвороби, що звернулись за медичною допомогою


-   медична допомога також надається членам однієї сім'ї в умовах стаціонару ( особам старше 18 років), у випадку одночасного  захворювання на інфекційне захворювання батьків або інших законних представників госпіталізованої дитини та у разі необхідності стаціонарного лікування членів однієї сім'ї по медичним показанням.


Але, я не гарантую, що вказаний пункт можливо повноцінно  "інтегрувати" в Статут закладу, тому надішліть мені будь ласка скан копію Статуту на мою ел адресу.


З повагою,


Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram