Питання з субсидії

Добрый день,подскажите пожалуйста 

В квартире прописано 4 человека (1 пенсионер)Лицевой счёт на пенсионере (бабушка) 

Но,в квартире проживают 2 пенсионера (бабушка и дедушка) муж и жена

Однако дедушка прописан по другому адресу

Остальные 3 человека(дети),живут в квартире,где прописан дедушка

Как в таком случае оформить субсидию на квартиру на бабушкин лицевой счёт ? Какие нужны документы,как подтвердить что дети не живут с ними

Фактически в квартире прживают 2 пенсионера (бабушка прописана,является квартиросъёмщиком) и дедушка,который живет с ней ,но прописан по другому адресу

03.02.2021 12:36 925

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 3 роки
410 відгуків (408 +) (2 -)
Консультацій: 1572
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб, з 1 травня 2018 року збереглося. 



У такому випадку мешканець квартири при оформленні субсидії, в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з субсидіє отримувачем. Зокрема, треба написати: «зареєстровані, але не проживають».


Разом із Декларацією треба подати Заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі, підкресливши відповідні слова. А також обов’язково надати документ, що підтверджує факт не проживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місці, довідка про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні, дофідка з ЖЕК або ОСББ за фактичнимісцем проживання, про проживання за іншою адресою без реєстрації тощо).


На підставі цієї заяви Управління соціального захисту спрямовує в помешкання цього заявника державного соціального інспектора. Він у свою чергу складає акт обстеження матеріально-побутових умов проживання. Далі в органі соціального захисту готують подання на Комісію. І Комісія приймає рішення: призначити субсидію, скажімо, не на п’ять чоловік, а, на трьох.


Це рішення Комісії є обов’язковим до виконання тими житлово-комунальними підприємствами, які є надавачами послуг. Тобто послуги нараховуються не на чотирьох прописаних, а на 2 реальних мешканців. І доходи для обрахунку субсидії також беруться з 2 замість 4 членів родини.


З повагою адвокат Дайнеко Ігор


Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram