Участь в дтп

На який термін суд може призначити виплату моральної та матеріальної компенсації при умовах якщо винуватець безробітний . Приблизна сума виплати становить 74 тис. грн  

Відсутність страхового полісу.  

03.02.2021 13:42 1097

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 3 роки
410 відгуків (408 +) (2 -)
Консультацій: 1572
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. Якщо у вас не має поліса то шкода відшкодовується винною особою потерпілим в загальному поряду. Тобто, якщо ви добровільно не відшкодовуєте шкоду (моральну та матеріальну) то потерпілий звертається до суду. В залежності від того в загальному позовному провадженні чи в спрощеному буде відкрито провадження, суд повинен розглянути позов протягом 90 днів в загальному судовому провадження + 30 дні на набрання законної сили рішення, або 60 днів для спрощеного позовного провадження +30 дні до набрання законної сили рішення про стягнення суми шкоди. Після набрання законної сили рішення потерпілий направляє його до виконавчої служби для примусового стягнення всіє суми відшкодування. 


Але відповідно до ст. 1193 ЦПК України суд може зменшити розмір відшкодування шкоди, завданої фізичною особою, залежно від її матеріального становища, крім випадків, коли шкоди завдано вчиненням кримінального правопорушення. Таким чином якщо ви не притягнуті до відповідальності по ст. 286 КК України, то в суд вам необхідно вам подати документи на підтвердження матеріального становища, в такому випадку суд може зменшити розмір відшкодування.


З повагою адвокат Дайнеко Ігор. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram