Подача 20-ОПП при зміні основного місця обліку платника податку (юрособи)

Ми змінили основне місце обліку. Об`єкти нерухомості залишилися за попереднім місцем обліку. Подаю 20-ОПП за основним місцем обліку. В мене не приймається звіт, пише що вже у Реєстрі об`єктів оподаткування вже є інформація з таким ідентифікатором. Код ознаки я ставлю 1. 

09.02.2021 14:52 1195

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 3 роки
410 відгуків (408 +) (2 -)
Консультацій: 1572
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Після зміни основного місця обліку, пов’язаного із зміною адміністративного району, у платника залишились об’єкти оподаткування за попереднім місцем обліку. В такому разі повідомлення про об’єкти оподаткування формою № 20-ОПП (далі — ф. № 20-ОПП) подаєте лише при зміні відомостей про такі об’єкти оподаткування, або створення, реєстрації чи відкриття нових об’єктів.

При цьому податківці зазанчають що ф. № 20-ОПП подаєте протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єктів оподаткування до податкової за своїм основним місцем обліку. У такому випадку у графі 2 «Код ознаки надання інформації» розділу 3 ф. № 20-ОПП зазначаєте код ознаки надання інформації «1» — первинне надання інформації. На підставі проставленої відповідної позначки в графі 11 («v» або «+») беруть на облік платника податків за неосновним місцем обліку в контролюючому органі за місцезнаходженням об’єкта оподаткування. При зміні відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування, надаєте до податкової за основним місцем обліку ф. № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни. У такому випадку у графі 2 «Код ознаки надання інформації» розділу 3 ф. № 20-ОПП вказуєте код ознаки надання інформації: «3» – «зміна відомостей про об’єкт оподаткування» або «6» – «закриття об’єктів оподаткування».

Якщо ви зазанчите відомості про об`єк без змін, алк в графі 2 «Код ознаки надання інформації» розділу 3 ф. № 20-ОПП поставите код "3" то всеодно її не приймуть оскільки відомості про обєкт не змінились.

Таким чином, якщо у вас не відбулись зміни самого об`єкту оподатквання щодо якого ви вже подавали 20ОПП за попереднім місцем обліку, то після зміни основнго місця обліку подавати 20ОПП за новим місцем обліку не порібно.

З повагою адвокат Дайнеко Ігор.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram