Фермерське господарство

Як змынити місце реєстрації бо не відповідаєвимогам  4групи оподаткуання При цьому господарство має відповідати ряду вимог та критеріїв. Зокрема, такі ФОПи повинні будуть працювати виключно у межах фермерського господарства зареєстрованого відповідно до ЗУ «Про фермерське господарство», виробляти, переробляти та постачати виключно с/г продукцію, здійснювати свою діяльності за місцем податкової адреси і не наймати працівників за виключенням членів сім’ї

10.02.2021 21:32 925

Консультація виконавця

Альона Степанишина
Адвокат
У сервісі: 3 роки
20 відгуків (20 +) (0 -)
Консультацій: 117

Доброго вечора!



При створенні фермерського господарства в установчому документі такого господарства (статуті або договорі (декларації) про створення фермерського господарства) зазначаються його місцезнаходження (адреса).



Для зміни місця реєстрації фермерського господарства, якщо таке господарство є юридичною особою і створено на підставі статуту, необхідно внести зміни до статуту господарства з нотаріальним посвідченням таких змін. 


Після внесення змін до статуту необхідно звернутися до державного реєстратора або нотаріуса із заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про фермерське господарство в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. До заяви слід додати статут в новій редакції. 




Якщо фермерське господарство створено без набуття статусу юридичної особи на основі діяльності фізичної особи-підприємця, необхідно змінити реєстрацію місця проживання фізичної особи-підприємця, адже податковою адресою такої фізичної особи є її місце проживання. 


Змінити реєстрацію місця проживання фізична особа може шляхом подання заяви до зручного їй центру надання адміністративних послуг із документом, що підтверджує право на проживання в новому житлі. Реєстрація нового місця проживання можлива одночасно із зняттям з попереднього місця проживання


Також потрібно внести зміни до договору (з нотаріальним посвідченням змін) або декларації (у письмовій формі) про створення фермерського господарства. 


Після зміни реєстрації місця проживання фізичної особи ФОП необхідно звернутися до державного реєстратора або нотаріуса із заявою про державну реєстрацію змін до відомостей про нього у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.





З повагою


адвокат Альона Степанишина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram