Аліменти

Колишній чоловік довгий час не платив аліментів, накопичився великий борг.Зараз він влаштувався на мінімалку і у нього з з/п будуть утримувати 50% доходу. Борг великий і виплачуватися буде дуже довго. Гроші знецінюються дуже бистро.Могу я обратиться до суду за штрафом на всю суму несплачених аліментів або є який-небудь інший спосіб збільшити суму боргу?

24.02.2021 14:59 1098

Консультація виконавця

Доброго дня.


Враховуючи останні зміни, внесені в чинне законодавство України та зважаючи на викладені Вами обставини повідомляю наступне.


Для вирішення даного питання Вам достатньо звернутися до органу державної виконавчої служби за місцем реєстрації боржника (батька дитини). Адже згідно частини 14 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження» за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за один рік, виконавець виносить постанову про накладення на боржника штрафу у розмірі 20 відсотків суми заборгованості зі сплати аліментів.


За наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за два роки, виконавець виносить постанову про накладення на боржника штрафу у розмірі 30 відсотків суми заборгованості зі сплати аліментів.


За наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за три роки, виконавець виносить постанову про накладення на боржника штрафу у розмірі 50 відсотків суми заборгованості зі сплати аліментів.


У подальшому постанова про накладення штрафу у розмірі, визначеному абзацом першим цієї частини, виноситься виконавцем у разі збільшення розміру заборгованості боржника на суму, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за один рік.


Суми штрафів, передбачених цією частиною, стягуються з боржника у порядку, передбаченому цим Законом, і перераховуються стягувачу.


В разі виникнення у Вас додаткових питань, звертайтесь на ел. адресу: naseko529@gmail.com. Додаткова консультація БЕЗКОШТОВНА.


Будьте здорові! Хай щастить!


З повагою, Олена.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram