Отримання нерухомого майна за заповітом

На мене було складено заповіт. В заповіті є розпорядження - "все моє майно, де б воно не знаходилося і з чого б воно не складалося, і взагалі все те, на що я за законом матиму право, і що буде належати мені на момент моєї смерті заповідаю ПІБ, хх року народження..."В це майно входить об`єкт нерухомості - квартира. Я також зареєстрована в цій квартирі. Я - онука бабусі (заповідача). Більш ніхто в квартирі не зареєстрований.Підкажіть, будь ласкаВ реєстрі прав власності на нерухоме майно відсутній запис про таку квартиру взагалі. Що це значить? Що бабуся не є власником? 

21.03.2021 20:26 1418

Консультація виконавця

Дмитро Липовський
Адвокат
У сервісі: 4 роки
18 відгуків (16 +) (2 -)
Консультацій: 72

Добрий вечір.


Щоб відповісти на Ваше питання, яке ставиться у запиті необхідно ознайомитись з первинними документами на нерухоме майно (квартиру).


По перше. В реєстрі прав власності на нерухоме майно відсутній запис про квартиру може свідчити про те, що цей запис у 2013 році про право власності не перенесений до електронного реєстру з баз даних БТІ, оскільки ніяких реєстраційних дій щодо квартири не проводилось з моменту отримання права власності.


По друге. Зазначена квартира отримувалась Бабусею по ордеру и не була приватизовано у свій час. Тому особи які в ній проживають можуть бути зареєстровано та користуватися нею, але права власності в них не виникає.


Отже, підсумовуючи вищевикладене необхідно детально знайомитися з правовстановлюючими документами на майно, а потім приймати рішення в якому напрямку рухатися.


 Будуть додаткові запитання, ставте в приват, або пишіть на ел. пошту d.lipovskyi@gmail.com


Буду радий допомогти.


 З повагою Липовський Дмитро

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram