Проблема с рабочей страницей

Доброго дня! У жены рабочая страница в Инстаграм подписана Bunny_nails , пишет ей девушка что у неё слово Bunny зарегистрировано в законе знаком вроде, что бы она измерила названия.Что делать, такое возможно вообще ??? 

30.03.2021 20:39 1134

Консультація виконавця

Дмитро Липовський
Адвокат
У сервісі: 4 роки
18 відгуків (16 +) (2 -)
Консультацій: 72

Добрий день.


Торгова марка (ТМ) — це будь-яке позначення або будь-яка комбінація позначень, які придатні для вирізнення товарів (послуг), що виробляються (надаються) однією особою, від товарів (послуг), що виробляються (надаються) іншими особами. Такими позначеннями можуть бути, зокрема, слова, у тому числі власні імена, літери, цифри, зображувальні елементи, кольори та комбінації кольорів, а також будь-яка комбінація таких позначень (ст. 492 ЦКУ та п. 2 ст. 5 Закону № 3689).


По суті, ТМ є результатом творчої діяльності людини. Особа, яка розробила таку ТМ (самостійно чи із залученням дизайнерського агентства), має на неї право інтелектуальної власності. Набуття права інтелектуальної власності на ТМ відбувається шляхом отримання Свідоцтва України на знак для товарів і послуг (далі — Свідоцтво) у встановленому законодавством порядку, а саме у порядку, визначеному Законом № 3689 (ч. 1 ст. 494 ЦКУч. 1 ст. 157 ГКУ). Воно надає власнику ТМ виключні повноваження на користування та розпорядження ТМ на свій розсуд.


Під створенням ТМ розуміють її реєстрацію у Державному реєстрі свідоцтв України на знаки для товарів і послуг. Після включення ТМ до цього Держреєстру особі видають Свідоцтво.


Строк дії Свідоцтва обмежено 10 роками від дати подання заявки. Але його можна продовжувати — кожного разу додатково на 10 років.


Перед тим як проводити реєстрацію ТМ, яка буде застосовуватися для маркування ваших товарів і послуг, вам слід визначитися із її дизайном. Головне, щоб її вигляд був унікальним, не порушував права третіх осіб та не вводив в оману споживача.


Тому перед проведенням розробки ТМ проаналізуйте дані про вигляд і форму уже зареєстрованих ТМ на подібність із вашою.


Помічником для вас може стати база вже зареєстрованих ТМ. Її ви можете знайти на сайті http://base.uipv.org/searchbul/search.php (виберіть у верхньому віконці «Відомості про видачу свідоцтва в Україні на знаки для товарів і послуг» та здійсніть пошук за ключовими словами).


Попередній пошук подібних ТМ продукту чи послуги, яку ви виробляєте, допоможе виявити всі схожі або тотожні знаки і вибрати стратегію розробки ТМ, щоб уникнути в подальшому можливої відмови в реєстрації.


Якщо ТМ (торгова марка) реєструється виключно в Україні, вищевказаних дій буде достатньо для того, щоб подати заяву в Укрпатент (орган, який здійснює реєстрацію ТМ в Україні) і чекати на рішення про реєстрацію з подальшим отриманням свідоцтва ТМ. Але оскільки охорона прав інтелектуальної власності на торгову марку має територіальну дію, за межами реєстрованої країни або регіону охорона діяти не буде. Так ТМ, зареєстрована в Україні, не матиме юридичної сили в Польщі, якщо права на зареєстрований товар або послугу будуть порушуватися. Таким чином, необхідно буде мати реєстрацію ТМ як в Україні, так і в Польщі.


Офіційна торгова марка BUNNY з ідентифікаційним номером 540000 зареєстровано 16 квітня 2015 року і опублікована 12 травня 2015 р Заявка на реєстрацію була подана 7 листопада 2013 р Виключне право на BUNNY діє до 7 листопада 2023 р Правовласником є ​​Плейбой Ентерпрайзис Інтернешнл, Інк., П.О. Бокс 16373, Беверлі Хіллз, Каліфорнія 90209, Сполучені Штати Америки (US). Адреса для листування: 105082, Москва, Спартаківський пров., 2, стр. 1, "Євромаркпат".


Всі дані про найменування торгової марки BUNNY, дату реєстрації та правовласників актуальні і відповідають відомостям з відкритих реєстрів даних. Остання дата поновлення 13 березня 2021 р 2:15.На РБК Компанії представлені зареєстровані торгові марки Росії. У картці BUNNY з ідентифікаційним номером 540000 - відомості про власника, дату реєстрації, термін дії виключного права, адреса для листування, а також інформація про інші зареєстрованих торгових марках організації.


BUNNY зареєстрована в РФ, а тому на території України реєстрація торгової марки не діє.


ТМ BUNNY є відмінною від ТМ Bunny_nails (якщо вона зареєстрована).


Будуть додаткові запитання, задавайте в приват, або пишіть на ел. пошту d.lipovskyi@gmail.com


Буду радий допомогти.


З повагою Липовський Дмитро


Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram