Як відновити паспорт

Як відновити паспорт у місцях позбавлення волі,що для цього потрібно?

31.03.2021 21:22 889

Консультація виконавця

Дмитро Липовський
Адвокат
У сервісі: 4 роки
18 відгуків (16 +) (2 -)
Консультацій: 72

Добрий вечір.


Відповідно до пункту 3 статті 153 Кримінально-виконавчого кодексу України,з особою, яка звільняється, в обов'язковому порядку проводиться повний розрахунок, повертаються особисті документи тощо.


Відповідно до пункту 4 статті 153 Кримінально-виконавчого кодексу України, в разі відсутності в особовій справі засудженого паспорту, адміністрація установи виконання покарань повинна завчасно вжити заходів щодо його одержання.


Адміністрацією установи виконання покарань має бути налагоджена співпраця із МВС, міграційною службою України в отримані засудженим при звільнені паспорту.


В разі відсутності паспорта громадянина України документом, що підтверджує особу, є довідка про звільнення з місць позбавлення волі.


 Якщо цього не сталося. Звільнена особа має звернутися до управління Державної міграційної служби. Звернення здійснюється до територіального управління за місцем реєстрації особи. У разі, коли особа не має зареєстрованого місця проживання, за адресою якої вона може бути зареєстрована, або знята з реєстрації місця проживання, слід звернутися до територіального підрозділу ДМС України або центру надання адміністративних послуг за останнім зареєстрованим місцем проживання або за фактичним місцем проживання.


Порядок відновлення паспорту


Безпосередньо у міграційному підрозділі подати заяву про втрату паспорту.
При поданні заяви необхідно мати при собі:



  • безпосередньо заяву;

  • дві (три - у разі одержання втраченого паспорта в іншому територіальному підрозділі) фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см;

  • платіжний документ з відміткою банку про сплату державного мита або копію документа про звільнення від сплати державного мита;

  • документи, на підставі яких у паспорті проставляються відмітки, визначені в пункті 2.3 розділу ІІ цього Порядку (пред’являє за наявності);

  • копію постанови про порушення або відмову в порушенні кримінальної справи за заявою особи до органів внутрішніх справ про викрадення паспорта (пред’являє за наявності).


Термін видачі нового паспорта після звернення складає 1 місяць.
У випадку, якщо потрібна додаткова перевірка за матеріалами справи, термін видачі паспорта може бути продовжено ще на місяць, але не більше.


До видачі паспорта міграційний підрозділ має видати особі тимчасове посвідчення, що підтверджує особу громадянина України.


У разі відбування покарання на непідконтрольній Україні окупованій території, йому необхідно обов’язково звернутися до суду, щоб підтвердити правомірність умовно-дострокового звільнення.


Є два варіанти: колишньому засудженому самостійно написати позовну заяву до суду, але тоді потрібно буде  оплатити судовий збір, або зробити це через відділ поліції, який займається контролем звільнених. В останньому випадку особа (колишній засуджений) від сплати судового збору звільняється.


Отримавши рішення суду і надавши усі документи в ДМС, громадянин України може оформити паспорт.


 Будуть додаткові запитання, ставте в приват, або пишіть на ел. пошту d.lipovskyi@gmail.com


Був радий допомогти.


З повагою Липовський Дмитро

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram