мене вкусила собака

вчора ввечері коли я поверталась додому на вулиці біля приватного будинку мене скрізь штани за ногу вкусила собака .Господарь собаки в цей час мив машину. Я  звернулать до ньго і показала розірвані штани та рану на нозі . На що він сказав , що не впевнен що вкусила його собака. Потім всеж таки признав ,що це Його собака. Я спитала його,чи собака має прививки та ветеринарний паспорт,він відповів,що ні. Я сказала,що він повинен віддати гроші за пошкоджений одяг та поїхати зі мною і своєю собакою до ветеринара,він відмовився.Тоді я викликала поліцію. Поліція запропонувала йому розвязати конфлікт мирним шляхом,тобто виконати мої вимоги,але він відмовився. Тоді поліція відвезла нас до відділку,де я написала пояснення та заяву. Але регістраційний талон мені не надали. Тому на слідуючий день пішла до полікліники ,лікар -трввматолог оглянув мене,обробив рану ,сказав наблюдати за собакою 10 днів,та надав справку. Потім я поїхала в відділ поліції та написала ще одну заяву,з описом того ,що трапилось вчора  з проханням надати мені реїстраційний талон на заяву яку писала учора ввечері,приєднала справку з полікліники та просила призначити судову мед.експертизу.Заяву в мене прийняли(в мене є другий екземпляр),сказали ,що відповідь протягом місяця,а судову експертизу я повинна їхати і робити за свої гроші. Єкспертизу я зробила. Але поки на руки мені її не дали,сказали приїхати через кулька днів.Так як господарь відмовляється возміщати відшкодування, я хочу подати на ньго в суд на відшкодування матеріальної і моральної шкоди.В мене питання,які для цього в мене повинні бути документи  та які документи мені повинна надати поліція?

16.04.2021 20:28 863

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1598
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго вечора. Выдповыдно до цивыльного законодавства вам необхідно мати підтвердження, що собака утримується саме тим чоловиком, оскільки саме він відповідно до законодавства повинен відшкодувати шкоду. Це може бути підтверджено в протоколи допиту чоловіка поліцією ( він міг визнати це ) або в поясненнях якщо їх поліція відбирала внього, може підтверджуватись показами свідків. Окрім цього необхідні докази того що вас вкуила саме собака того чоловіка зновуж його пояснення поліції, показання свідків ожкть вам це підтвердити. На півдтверження факту заподіяння шкоди матеріальної та моральної необхідні також докази, це медекспертиза про ушкодження здоров'я, в тому числі щодо моральних душевних вилювань спричинених ситуацією, та відповідне підтвердження матеріальної шкоди.

Поліція може надит вам матеріали досудового розслідування (якщо таке буде) або інші матеріали якщо (пояснення чоловіка, свідків) перевірка вашої заяви здійснена шляхом формальної перевірки обстави (часто так поліція робить). 

Збираєте навдені докази готуєте самостійно позов до суду або звертаєтесь до адвокта за допомогою та подаєте до суду або за своїм зареєстрованим місцем проживання, або за місццем проживання чоловіка (відповідача) або за місцем заподіяння шкоди.

З повагою адвокат Дайнеко Ігор

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram