исполнительная служба закрыла производство по исполнению решения суда о сносе самовола

исполнительная служба закрыла производство о сносе самовольной пристройки к дому соседа,которое нарушает мои права(по моему иску). Основания- нет аванса с моей стороны для выполнения решения.Сосед решение не выполняет.Снос самовола будет стоить от 20 до 30 тысяч гривен(я узнавал).У меня таких денег нет.При этом я несколько раз писал заявление с просьбой наложить запрет на отчуждение этого дома с самоволом" з метою забезпечення виконання рішення"  ,так как сосед его выставил на продажу,в подтверждение прикладывала фотографию дома с объявлением о продаже,договор о купле- продажи  с печатью БТИ. После моих заявлений в исполнительную сосед снял объявление о продаже.Но после того как закрыли производство ,опять повесил,ходят покупатели.Если бы исполнительная служба наложила запрет,он бы снёс самовол,потому что хочет продать. И деньги у него есть.Что мне делать?

20.04.2021 16:19 819

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Добрий день!

Виконавець не мав завершувати виконавче провадження тільки на підставі того, що Ви не можете сплатити авансовий внесок. Державний виконавець зобов’язаний використовувати надані йому права відповідно до закону і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів фізичних і юридичних осіб та здійснювати заходи, необхідні для своєчасного виконання рішення в порядку та у спосіб, що встановлені виконавчим документом і Законом України «Про виконавче провадження».

Виконання судових рішень у цивільних справах є складовою права на справедливий суд та однією з процесуальних гарантій доступу до суду та ефективного захисту сторони у справі, що передбачено ст.ст. 6 та 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Ви можете написати скаргу на дії державного виконавця керівнику ДВС.

 Якщо такі  методи будуть проігноровані за захистом своїх прав можливо звернутися до суду зі скаргою на дії державного виконавця – є позитивні рішення з цього питання. Нажаль, морально треба готуватися до того, що виконання таких рішень не є легким, але воно можливе.

Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.



Бажаю успіхів!

 

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram