Технологічна інструкція

Добрий вечір,
необхідно роз`яснення, з посиланнями на нормативні документи (якщо це можливо) 

чи відноситься технологічна інструкція, яка затверджена наказом по підприємству та визначає технологію проведення окремого виду робіт нормативним документом з питань охорони праці, якщо по тексту є вимоги до безпечного виконання робіт. 

10.05.2021 21:58 1160

Консультація виконавця

Дмитро Липовський
Адвокат
У сервісі: 4 роки
18 відгуків (16 +) (2 -)
Консультацій: 72

Добрий день.

Технологічна інструкція не належить нормативному документу з питань охорони праці. Це окремий документ.

 Технологічна інструкція - внутрішній документ суб'єкта господарювання, що належить до категорії виробничих інструкцій, у якому визначено технологічні методи, технічні засоби, норми та нормативи виробництва лікарського засобу, методи контролю якості, і який встановлює якісні та кількісні показники лікарського засобу, їх допустимі межі, вимоги до його упаковки, маркування, умов зберігання, терміну придатності. (Міністерство охорони здоров'я, Наказ "Про затвердження документів з питань виготовлення лікарських засобів в умовах аптек" від 01.07.2015 N 398)

 Інструкція з охорони праці – нормативний акт підприємства, установи, організації незалежно від форм власності та видів їх діяльності, яка містить обов’язкові для дотримання працівниками вимоги з охорони праці при виконанні робіт певного виду або за певною професією на всіх робочих місцях, у виробничих приміщеннях, на території підприємства, будівельних майданчиках або в інших місцях, де за дорученням роботодавця чи уповноваженого ним органу  виконуються ці роботи, трудові чи службові обов’язки.

Наказ № 9 від 29.01.1998  року МІНІСТЕРСТВА ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ КОМІТЕТ ПО НАГЛЯДУ ЗА ОХОРОНОЮ ПРАЦІ Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07 квітня 1998 р. за № 226/2666 «Про затвердження Положення про розробку інструкцій з охорони праці».

 Якщо залишилишь питання з цього питання звертайтеся на пошту d.lipovskyi@gmail.com

 З повагою, Липовський Дмитро

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram