Помилка в рахунку сплати ЄСВ. Повернення

Добрий день, не можу знайти в Кабінеті платника податків форму F1302001 – для фізичних осіб

14.05.2021 13:33 1225

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
245 відгуків (244 +) (1 -)
Консультацій: 789
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня!

Стосовно вашого питання повідомляємо наступне

З метою повернення платникам податків помилково або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені платник подає до податкової служби заяву за ідентифікатором форми F/J 1302001.

Подання заяви на повернення коштів через Електронний кабінет здійснюється наступним чином:

Крок 1

У головному меню в розділі «Заяви, запити для отримання інформації» із запропонованого переліку вибрати форму Заяви про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені (F1302001 – для фізичних осіб).

Крок 2

Після заповнення запропонованих реквізитів Заяви необхідно зберегти її, накласти електронний підпис та відправити територіальному органу ДПС.

Заява через електронний кабінет також може бути подана  у довільній формі через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету.

У заяві платник повинен зазначити назву помилково та/або надміру сплаченого податку, збору, платежу, його суму, дату сплати і реквізити з платіжного документа, за якими кошти перераховано до бюджету (код класифікації доходів бюджету, бюджетний рахунок, на який перераховано кошти, код ЄДРПОУ територіального органу Казначейства, на ім’я якого відкрито рахунок, та МФО Казначейства), та визначити напрям(и) перерахування помилково та/або надміру сплачених коштів, що повертаються:

на поточний рахунок платника податку в установі банку;

на погашення грошового зобов’язання та/або податкового боргу з інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС, незалежно від виду бюджету;

у готівковій формі коштів за чеком у разі відсутності у платника податків рахунку в банку.

Додатково до заяви платник може подати копію платіжного документа, на виконання якого помилково та/або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету.

Повернення помилково та/або надміру сплачених коштів можливо лише протягом 1095 днів від дати їх сплати та за умови відсутності у платника податкового боргу.

Успіхів Вам!

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Литвиненко
    Литвиненко
    2 роки

    Дякую. Це я вже прочитав в інтернеті. Але в "Кабінеті платника податків" немає цієї форми, а у вільній формі податкова не приймає заяви по цьому питанню. Тому звернувся за консультацією до вас. Як бути?

    Побачити вiдповiдь на вiдгук
    • Адвокат Ірина і Владислав Леонови, фото
      Адвокат
      У сервісі: : 5 років
      245 відгуків (244 +) (1 -)
      Залишив коментар: : 14.05.2021 15:11

      Електронна форма заяви знаходиться в розділі: — «Введення звітності», де наведено всі форми звітності, запитів та заяв, які можна подати через Електронний кабінет; — «Заяви, запити для отримання інформації», який дозволяє створити заяви і запити на отримання певної інформації від ДПСУ. Бланк «Заяви про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені» знаходиться в Електронному кабінеті під кодом F1302001. Необхідно перейти до розділу «Введення звітності» або «Заяви, запити для отримання інформації». І в одному, і в іншому розділі обираєте відповідну заяву із загального списку документів, які можна подати ДПС. Місце розміщення такої заяви в розділі «Заяви, запити для отримання інформації». Далі заповнюєте у вікні, що з’явилося, початкові дані заяви. Напишіть, будь ласка, свою електронну адресу, направимо Вам скриншоти з кабінету

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram