Право льготного проезда в общественном транспорте

Пенсионер МВД, не Ветеран МВД, 53 года. Имеет ли право бесплатного проезда в общественном транспорте, как гражданские пенсионеры. В пенсионном удостоверении записано:"Пенсия за выслугу лет". 

14.06.2021 00:21 1750

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 3 роки
410 відгуків (408 +) (2 -)
Консультацій: 1573
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня

Відповідно до Закону України «Про основні положення соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку» людина, яка вийшла , але не досягла віку, не має права безплатний в громадському транспорті, в тому числі й приміських електропоїздах

Вимоги вказаного закону узгоджується з положеннями викладеними в п. 1 Постанови КМУ від 17 травня 1993 р. N 354 "Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування" яким ввести безплатний проїзд для пенсіонерів за віком на міському пасажирському транспорті загального користування (крім 
метрополітену і таксі) та приміських маршрутах.   

Таким чином, поки ви не досягненте пенсійного віку (60 років) ви не маєте права на пільги передбачені в п. 1 Постанови КМУ від 17 травня 1993 р. N 354.

 

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Алексей
    Алексей
    2 роки

    Не полностью раскрыт вопрос. В ответе: Пенсионер "за виком" достиг возраста согласно "Закона о Об общеобязательном государственном пенсионном страховании" и имеет страховой стаж. Я тоже достиг возраста (согласно этого же закона для военнослужащего" и тоже имею страховой стаж и согласно этих критериев мне назначена пенсия. Так почему я не пенсионер "ЗА ВИКОМ"?

    Побачити вiдповiдь на вiдгук
    • Адвокат Игорь Дайнеко, фото
      Адвокат Чернігів
      У сервісі: : 3 роки
      410 відгуків (408 +) (2 -)
      Залишив коментар: : 14.06.2021 15:46

      Перепрошую не коректно зберігся текст консультації. Відповідно до Закону України «Про основні положення соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку» людина, яка вийшла на пенсію за вислугою років, але не досягла пенсійного віку для призначення пенсії за віком, не має права на безплатний проїзд в громадському транспорті, в тому числі й на приміських електропоїздах. Законодавство визначає декілька видів пенсій, зокрема пенсія за віком та пенсія за вислугою років. Пенсія за вислугою років призначалась в вашому випадку відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" . А пенсія за віком як оремий вид пенсій призначається відповідно до вимоги ст. 26 ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" за умови досягнення пенсійного віку 60 років та відповідного страхвого стажу. Особи які отримують пенсію за вислугою років та не досягли пенсійного віку (60 років) не мають права на безкоштовний проїзд оскільки Закон України «Про основні положення соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку» та Постанова КМУ надає таке право лише особам які отримують пенсію за віком або особам які отримують інші види пенсій та досягли пенсійного віку визначеного ст. 26 ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" а це саме 60 років (вам 53 роки) .

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram